25 C
Almyros
2 Οκτωβρίου 2024 16:23
ESPA
ΑρχικήΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑApple: Θα λανσάρει νέο iPhone SE αλλά χωρίς το Home Button

Apple: Θα λανσάρει νέο iPhone SE αλλά χωρίς το Home Button

Η Apple σχεδιάζει το λανσάρισμα νέου iPhone SE, με ανανεωμένο σχεδιασμό και εξοπλισμό ώστε να προσφέρει μια δελεαστική πρόταση στους καταναλωτές που στρέφονται προς πιο οικονομικές λύσεις αγοράς.

Η Apple μετά την ανακοίνωση της νέας σειράς iPhone 16, ετοιμάζεται να ανακοινώσει το νέο τηλέφωνο στην χαμηλότερη κατηγορία τιμής και χαρακτηριστικών στις αρχές του επόμενου έτους μαζί με αναβαθμισμένα iPad.

Η Google, η Apple και το σημείο καμπής στη μάχη εναντίον των μονοπωλίων

Σύμφωνα με αποκλειστικό δημοσίευμα του Bloomberg, η Apple ετοιμάζει παράλληλα ένα νέο iPad mini για φέτος και το λανσάρισμα ενός νέου μοντέλου iPad Air μέσα στην επόμενη χρονιά.

Η αμερικανική εταιρεία πρόκειται να ξεκινήσει σύντομα την παραγωγή του ανανεωμένου iPhone SE, το οποίο ενδοεταιρικά έχει την κωδική ονομασία V59 σύμφωνα με το Bloomberg, το οποίο πρόκειται να καταστεί το εισαγωγικό της μοντέλο. Αντίστοιχα, την ίδια περίοδο θα πραγματοποιηθεί και το λανσάρισμα των νέων iPad Air και συνοδευτικών πληκτρολογίων.

Πώς θα είναι το νέο Apple iPhone SE

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ανανέωση του iPhone SE θα είναι η πρώτη από το 2022, όταν η Apple είχε προσθέσει τη δυνατότητα πρόσβασης σε δίκτυα 5G. Με το τελευταίο μοντέλο, η Apple θα απομακρυνθεί από τον παλιό σχεδιασμό του home button και θα μεταβεί σε μια οθόνη από άκρη σε άκρη, που θα καλύπτει δηλαδή όλη την επιφάνεια.

Αναλυτές εκτιμούν ότι η ανανέωση του SE θα βοηθήσει την Apple να αντιμετωπίσει τον ανταγωνισμό στην αγορά των lowend smartphones, όπου αντιμετωπίζει έντονη… πίεση από συσκευές Android – ειδικά στην Κίνα. Το σημερινό μοντέλο κοστίζει 429 δολάρια, δηλαδή εκατοντάδες λιγότερα από το «κανονικό» iPhone αλλά και πάλι ακριβότερα από πολλούς από τους ανταγωνιστές του.

Ο εκσυγχρονισμός του SE, ώστε να μοιάζει περισσότερο με τα αδέρφια του υψηλότερου επιπέδου, θα βοηθήσει την προσέλκυση αγοραστών με χαμηλότερο προϋπολογισμό και ενδεχομένως να κερδίσει πίσω μερίδιο αγοράς που έχασε από μάρκες όπως η Huawei και η Xiaomi.

Το νέο τηλέφωνο SE αναμένεται να υποστηρίζει το Apple Intelligence, την επερχόμενη σουίτα εργαλείων τεχνητής νοημοσύνης που θα λειτουργεί επίσης με το iPhone 16 και τις highend εκδόσεις του περσινού iPhone 15. Το νέο μοντέλο θα μοιάζει με το iPhone 14, συμπεριλαμβανομένης της εγκοπής στο πάνω μέρος. Σημειώνεται ότι το σημερινό SE μοιάζει περισσότερο με το iPhone 8, την τελευταία τυπική έκδοση που περιλαμβάνει το κλασικό home button στο κάτω μέρος της οθόνης.

Οι αλλαγές στο iPad Air

Τα νέα μοντέλα iPad Air – με την κωδική ονομασία J607 και J637 – θα επικεντρωθούν σε εσωτερικές βελτιώσεις. Η Apple ετοιμάζει επίσης μια ενημερωμένη έκδοση του αξεσουάρ (πληκτρολογίου) Magic Keyboard, με κωδική ονομασία R307 και R308, τόσο για την έκδοση 11 ιντσών όσο και για την έκδοση 13 ιντσών του νέου Air. Αυτά θα φέρουν κάποια από τα χαρακτηριστικά του πληκτρολογίου του iPad Pro.

Νωρίτερα φέτος, η Apple ενημέρωσε τη σειρά Air με ένα τσιπ M2 και πρόσθεσε την επιλογή οθόνης 13 ιντσών. Ένα νέο iPad mini – με την κωδική ονομασία J410 – έρχεται επίσης, ενδεχομένως μέχρι το τέλος του 2024.

Μια ανανεωμένη έκδοση του iPad Pro κυκλοφόρησε ταυτόχρονα με το φετινό iPad Air, αλλά αυτή η συσκευή υψηλότερων προδιαγραφών περιλαμβάνει έναν επεξεργαστή M4 που δεν έχει έρθει ακόμα σε άλλα μοντέλα. Αυτό σημαίνει ότι μια ενημέρωση είναι λιγότερο επείγουσα, δεδομένου ότι το τσιπ είναι ήδη μια γενιά μπροστά.

Πέρα από το νέο iPhone SE και τα iPad, η Apple ανανεώνει επίσης τη σειρά υπολογιστών Mac. Τα ανανεωμένα μοντέλα φέτος θα περιλαμβάνουν ένα ανανεωμένο Mac mini καθώς και ενημερωμένα MacBook Pro και iMac. Θα φέρουν τον επεξεργαστή M4 και θα αναδεικνύουν τα χαρακτηριστικά Apple Intelligence. Το τσιπ M4 θα έρθει στα MacBook Air, Mac Studio και Mac Pro κατά τη διάρκεια του 2025.



Περισσότερα Εδω!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μετάβαση στο περιεχόμενο