26.7 C
Almyros
25 Σεπτεμβρίου 2024 13:23
ESPA
ΑρχικήΜΑΓΝΗΣΙΑ«Χαλαρώνει» η θηλειά της ΕΡΓΗΛ στη ΔΕΥΑΜΒ – Εξυγίανση προανήγγειλε ο Αχ....

«Χαλαρώνει» η θηλειά της ΕΡΓΗΛ στη ΔΕΥΑΜΒ – Εξυγίανση προανήγγειλε ο Αχ. Μπέος

Με εννέα εκατομμύρια ευρώ θα επιχορηγηθεί η ΔΕΥΑΜΒ γι ανά πληρώσει τα χρέη προς την ΕΡΓΗΛ και τρίτους από την κυβέρνηση που με νόμο δίνει 50 εκ. ευρώ από ευρωπαϊκά κονδύλια για να πληρωθούν έξοδα δικαστικών αποφάσεων σε βάρος των ΔΕΥΑ της χώρας.

Επιπλέον εταιρεία ορκωτών λογιστών και επιθεωρητές δημόσιας διοίκησης θα κληθούν να κάνουν έλεγχο στα οικονομικά της, με εντολή του δημάρχου Αχ. Μπέου, για να ξεκινήσει η εξυγίανση της επιχείρησης που εκείνος θα επιθυμούσε να έχει γίνει η εκκαθάρισή της, αλλά δεν κατέστη δυνατό καθώς καμία κυβέρνηση στην Ελλάδα δεν θα αναλάμβανε το σχετικό πολιτικό κόστος, όπως είπε, ο κ. Μπέος σε σημερινή συνέντευξη Τύπου. Επιπλέον ανέφερε ότι η επιχείρηση θα προχωρήσει στην αλλαγή του καταστατικού της για να γίνει μία σύγχρονη και με σωστές βάσεις επιχείρηση που θα προσφέρει ποιοτικό και φθηνό νερό στους πολίτες.

Για την δύσκολη κατάσταση της επιχείρησης επέρριψε ευθύνες στους εργαζόμενους που δεν ενήργησαν όπως έπρεπε και έγινε αυτοδίκαια παραλαβή του έργου της ΕΡΓΗΛ και στη συνέχεια δεν επέτρεψαν την εκκαθάριση γιατί θα έχαναν χρήματα από τους μισθούς τους καθώς θα εντάσσονταν στο ενιαίο μισθολόγιο. Μάλιστα, αναφερόμενο στην τραγωδία των Τεμπών, είπε ότι ευθύνες έχει ο συγκεκριμένος σταθμάρχης για το γεγονός και η πολιτικής ηγεσία για το γενικότερη κακή κατάσταση του σιδηροδρόμου. Παράλληλα ευχαρίστησε την κυβέρνηση και τους τοπικούς βουλευτές της Ν.Δ., που δόθηκε η συγκεκριμένη λύση της επιχορήγησης.

Επέρριψε ευθύνες στους δικαστές που παρά τους χειρισμούς της δική τους δημοτικής αρχής, έμειναν να στέκονται στο γράμμα του νόμου και να δικαιώνουν την ΕΡΓΗΛ που διεκδικεί ακόμη 9 εκ. ευρώ με τους τόκους. Όπως ανέφερε στην ΕΡΤ Βόλου, ο πρόεδρος της επιχείρησης κ. Τόρες, από τα 9 εκ. ευρώ επιχορήγηση που θα λάβει η ΔΕΥΑΜΒ τα έξι εκ. θα πάνε στην ΕΡΓΗΛ και τα τρία στη Eurobank.

Χαρακτήρισε τον πρόεδρο και τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΕΡΓΗΛ «απατεώνες και αλήτες» και αποποιήθηκε κάθε ευθύνη των χειρισμών του στην υπόθεση. «Πολλές φορές στα δικαστήρια ήθελα να δείρω τον πρόεδρο και τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΕΡΓΗΛ. Αλήτες… Η ΕΡΓΗΛ διεκδικεί 9,2 εκατ. με τους τόκους. Ντροπή σ’ αυτούς που έβγαλαν αυτές τις δικαστικές αποφάσεις.
Για μένα η λύση ήταν η ειδική εκκαθάριση της ΔΕΥΑΜΒ”, δήλωσε.
Επικριτικός εμφανίστηκε με την Κίνηση Πολιτών για το νερό και ανέφερε πως θα στείλει
εξώδικα στα ΜΜΕ που δημοσιεύουν τις ανακοινώσεις τους, χωρίς να υπάρχουν υπογραφές.

Υπεραμύνθηκε της εκκαθάρισης της επιχείρησης τονίζοντας ότι με αυτόν τον τρόπο «θα γλιτώναμε χρήματα αλλά οι εργαζόμενοι θα έχαναν από τον μισθό τους 80-90 ευρώ γιατί θα έμπαιναν στο μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων. Θα κόβονταν τα μπόνους.

Ο νόμος απαιτούσε πλειοψηφία των 2/3 και δεν πέρασε από το δημοτικό συμβούλιο.
Εγώ απαίτησα να εξυγιανθεί η ΔΕΥΑΜΒ για να μειώσω περισσότερο το νερό και να κάνω περισσότερα έργα”, είπε.

Τόνισε ότι παρά τις προσπάθειες της δημοτικής αρχή δεν κατέστη δυνατό να γίνει συμβιβασμός με την ΕΡΓΗΛ και ότι πλήρες φάκελος για την υπόθεση πήγε στον εισαγγελέα το 2016 όταν ήταν πλέον αργά.

Ερωτηθείς για τα ποσά που έλαβε ήδη η ΕΡΓΗΛ μέσω κατασχέσεων λογαριασμών της εταιρείας ή από χρήματα τρίτων που όφειλαν στη ΔΕΥΑΜΒ, όπως το Νοσοκομείο, το ΞΕΝΙΑ κλπ. , είπε ότι δεν θυμάται ακριβώς πόσα είναι τα χρήματα, είναι πάντως περισσότερα από ό,τι αρχικά ζητούσε η ΕΡΓΗΛ.

Αναφερόμενος στον συνυποψήφιό του στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, τον «καλωσόρισε στο γήπεδό του. Έχω μάθει να χορεύω σκληρό ροκ. Η κόντρα, το ροκ, μου αρέσουν πάρα πολύ».

www.ertnews.gr

Περισσότερα Εδω!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μετάβαση στο περιεχόμενο