22.8 C
Almyros
24 Σεπτεμβρίου 2024 21:20
ESPA
ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΧρ. Γιαννούλης: Δεν υπάρχει παρασκήνιο από τη συνάντηση στις Σπέτσες – Το...

Χρ. Γιαννούλης: Δεν υπάρχει παρασκήνιο από τη συνάντηση στις Σπέτσες – Το μήνυμα αλλαγής της χώρας

Τελικά έχει ένα νόημα η συνεύρεση μας να μην είναι μόνο εντός των στενών ορίων του εθνικού κοινοβουλίου ή των κομματικών γραφείων» είπε στην ΕΡΤ o βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Γιαννούλης ερωτηθείς για τον απολογισμό της τριήμερης συνεδρίασης στις Σπέτσες. «Δεν υπάρχει το Τσοβόλα δώστα όλα στην Ελλάδα», είπε ο κ. Γιαννούλης κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι «για να εξυπηρετήσει φίλους εισάγει ηλεκτρικά αυτοκίνητα τριακοσίων εκατομμυρίων που χωρίς υπεραξία για την παραγωγική ανάπτυξη της χώρας, ενώ από το Ταμείο Ανάκαμψης παρουσιάζει μόλις 14% απορρόφηση».

Σχετικά με τη συνάντηση στις Σπέτσες ο Χρήστος Γιαννούλης αναφέρθηκε σε «αυξημένο δημοσιογραφικό ενδιαφέρον, ως προς το κομμάτι της πολιτικής διεργασίας και το κομμάτι της εξόδου από το μεγάλο αστικό κέντρο της Αθήνας, που είναι και η βάση, όπως πιστεύουν οι περισσότεροι της κεντρικής πολιτικής σκηνής».

«Δεν έχει πολύ παρασκήνιο για πρώτη φορά ίσως κι αυτό είναι και ένα καλό δείγμα όχι μόνο για την πολιτική, για τη δημόσια συζήτηση και τη δημόσια σφαίρα με μήνυμα ότι τελικά έχει νόημα η συνεύρεση μας να μην είναι μόνο εντός των στενών ορίων του εθνικού Κοινοβουλίου ή των κομματικών γραφείων».

Σύμφωνα με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, «οι Σπέτσες ήταν η μίξη τριών πραγμάτων: Της κατάθεσης πολιτικών προτάσεων για το μετά.
Το ότι πρέπει να αλλάξουμε όλοι μαζί αυτή τη χώρα στο κομμάτι που αναλογεί στην αξιωματική αντιπολίτευση. Στη διεκδίκηση να γίνουμε κυβέρνηση, έχουμε υποχρέωση να προβάλουμε τι θα κάνουμε, με ποιον τρόπο θα το κάνουμε, πώς θα το πούμε σε μια προβολή αλλαγής της χώρας για τα επόμενα δέκα χρόνια και όχι για την επόμενη εβδομάδα.

Στην ερώτηση της Χριστίνας Βίδου για το ποιο είναι το ελληνικό όνειρο, η απάντηση ήταν: «Μια χώρα για την οποία δεν θα υπάρχει περιθώριο να λέτε ότι εγώ για να έρθω στην ΕΡΤ θέλω τεσσεράμισι ώρες εγκλωβισμού στον Κηφισό ή όπου για τα παιδιά, θα είναι τακτοποιημένο το πού θα μεγαλώσουν, από τον βρεφονηπιακό σταθμό μέχτι το λύκειο».

Στην παρατήρηση του Κώστα Παπαχλιμίντζου ότι η πρόταση Τζάκρη να επανέλθουν τα δώρα σε όλους τους δημοσίους υπαλλήλους και συνταξιούχους, η πρόταση Πολάκη για συγχώνευση με το κοινωνικό κράτος και η πρόταση Αποστολάκη για διπλάσιο μισθό στις Ένοπλες Δυνάμεις, έχουν κόστος τουλάχιστον 5 δισεκατομμύρια το χρόνο, ο Χρήστος Γιαννούλης απάντησε:

Εφικτά είναι τα πάντα όταν υπάρχει βούληση να δεις όλη την εικόνα και όχι να αφήσεις το Ταμείο Ανάκαμψης για να εξυπηρετήσει φίλους σου και να λες ότι αυτά τα βγάζω έξω από το πορτοφόλι γιατί θα τα διαθέσω σε δύο εταιρείες ενοικίασης αυτοκινήτων για να εισάγουν τριακοσίων εκατομμυρίων ηλεκτρικά αυτοκίνητα που δεν έχουν καμία υπεραξία για την παραγωγική ανάπτυξη της χώρας. Να τη βλέπουμε όλη την εικόνα, ειδικά στο θέμα της ακρίβειας».

«Όσο κι αν ψάξετε να βρείτε, δε θα βρείτε στο ΣΥΡΙΖΑ, το Τσοβόλα δώστα όλα στην Ελλάδα. Οι προτάσεις
μπαίνουν σε μία προσπάθεια να είναι κοστολογημένες και εντός της δημοσιονομικής δυνατότητας της χώρας», επεσήμανε ο κ. Γιαννούλης και κλείνοντας κατηγόρησε την κυβέρνηση: «Προσπαθεί με ημίμετρα να αντιμετωπίσει την ακρίβεια, την απορρόφηση του εισοδήματος από την αισχροκέρδεια, τις τραγικές ελλείψεις στην υγεία και την παιδεία, θέματα που δεν έχουν πρόσημο κομματικό και που κάποιος πρέπει να το βάλει στη ράγα που οδηγεί και στην βελτίωση της ποιότητας ζωής, αλλά όχι στον δημοσιονομικό εκτροχιασμό.
Δεν είναι κακό να προσπαθήσεις να το κάνεις, είναι κακό να μην το κάνεις και να ισχυρίζεσαι ότι προσπαθείς, όταν η Νέα Δημοκρατία έχει να παρουσιάσει σήμερα μόλις 14% απορρόφηση στο Ταμείο Ανάκαμψης που λήγει το 2026».

Πηγή: ΕΡΤ – Εκπομπή «Συνδέσεις»

www.ertnews.gr

Περισσότερα Εδω!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μετάβαση στο περιεχόμενο