17.2 C
Almyros
25 Σεπτεμβρίου 2024 01:13
ESPA
ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΔολοφονία τοπογράφου: Παρέμβαση Αρείου Πάγου για τη «Μαφία της Μυκόνου» – Τα...

Δολοφονία τοπογράφου: Παρέμβαση Αρείου Πάγου για τη «Μαφία της Μυκόνου» – Τα σοβαρά αδικήματα που θα ερευνηθούν

Έρευνα για τη «μαφία της Μυκόνου» ζητά η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου μετά την εν ψυχρώ εκτέλεση του τοπογράφου στο Ψυχικό. Μάλιστα στην επιστολή της ζητά την ενδελεχή έρευνα για δράσεις οργανωμένου εγκλήματος στο νησί της Μυκόνου και σε άλλα νησιά των Κυκλάδων, στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη.

Η δολοφονία του 54χρονου τοπογράφου στο Ψυχικό φέρνει και πάλι την εισαγγελέα στο νησί της Μυκόνου αλλά και στα άλλα νησιά των Κυκλάδων, καθώς δεν είναι πρώτη φορά που παραγγέλνετε προκαταρκτική εξέταση. Αυτή τη φορά η έρευνα είναι σε βάθος, προκειμένου να διερευνηθούν σωρεία σοβαρών κακουργημάτων που φέρονται να διαπράττονται με έδρα τα νησιά αυτά. Μάλιστα, η δράση του οργανωμένου εγκλήματος επεκτείνεται, όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται, και σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Η κα Αδειλίνη στο έγγραφό της με την παραγγελία της προς τον Αντεισαγγελέα Εφετών Αθηνών, Εποπτεύοντα στη Διεύθυνση Ασφαλείας Αττικής στη δίωξη του Οργανωμένου Εγκλήματος, μιλά για την χαρακτηριζόμενη μαφία της Μυκόνου και ζητεί να ενημερώνεται στο εξής για τα αποτελέσματα των ερευνών που αφορούν το οργανωμένο έγκλημα, το οποίο συνδέεται με σοβαρά αδικήματα, γύρω από τις αγοραπωλησίες ακινήτων, από τα ναρκωτικά, τις ανθρωποκτονίες, την παράβαση του νόμου περί αρχαιοτήτων, τις σωματικές βλάβες και άλλα.

Μετακόμισε γιατί φοβόταν για τη ζωή του ο τοπογράφος

Φόβους για τη ζωή του φαίνεται πως ένοιωθε ο 54χρονος τοπογράφος μετά την επίθεση που είχε δεχθεί έξω από το σπίτι του στο Χαλάνδρι το Σεπτέμβριο του 2021 και σύμφωνα με άτομο από το περιβάλλον του, για την ασφάλεια του μετακόμισε με την οικογένεια του στο Παλαιό Ψυχικό.

Κάποιοι από το περιβάλλον του θύματος φέρεται να κατέθεσαν ότι: «Ο τοπογράφος είχε τσακωθεί κατά το παρελθόν με τον … Φιλικό πρόσωπο του θύματος ανέφερε πώς ο 54χρονος ισχυριζόταν πώς ο… ήταν υπεύθυνος για την σε βάρος του επίθεση, έξω από την οικία του στο Χαλάνδρι. Η σύντροφός του συλληφθέντα κατέθεσε ότι πριν από λίγους μήνες ο 44χρονος και η ίδια είχαν μεταβεί δύο φορές στη Μύκονο, όπου μεταξύ άλλων ο σύντροφο της είχε συναντήσει τον…».

Το άτομο που κατονομάζουν άτομα από το περιβάλλον του θύματος είναι γνωστός επιχειρηματίας της Μυκόνου, με τον οποίο ο τοπογράφος φέρεται να είχε έρθει σε ρήξη, για θέματα που αφορούσαν αγοραπωλησίες ακινήτων στο νησί των ανέμων.

Η Ασφάλεια συνεχίζει τις έρευνες για τον ηθικό αυτουργό της δολοφονίας και τα στοιχεία που συγκεντρώνει τα διαβιβάζει στις ανακριτικές αρχές που θα αποφασίσουν αν θα καλέσουν για εξηγήσεις τον επιχειρηματία ή και άλλα άτομα.

Στα εργαστήρια της αστυνομίας, ολοκληρώθηκε η έρευνα στα γάντια μηχανής που εντόπισαν στο σπίτι του δράστη, αλλά δεν βρέθηκαν ίχνη πυρίτιδας, και αναμένονται τα αποτελέσματα από την εξέταση σε δυο μαύρα μπουφάν μηχανής που βρέθηκαν στο σπίτι του 44χρονου.

www.ertnews.gr

Περισσότερα Εδω!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μετάβαση στο περιεχόμενο