26.1 C
Almyros
22 Σεπτεμβρίου 2024 13:27
ESPA
ΑρχικήΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΑΜΑΝΗΣΈχουμε τελικά αποτελεσματική αντιπολίτευση σε αυτή την χώρα?

Έχουμε τελικά αποτελεσματική αντιπολίτευση σε αυτή την χώρα?

Γράφει

Ο Γεώργιος Καραμάνης

 

Την ώρα που η δυσαρέσκεια  για την κυβέρνηση έχει επικρατήσει σε 7 στους  10 πολίτες, καθώς η ακρίβεια και  το  κόστος διαβίωσης  έχουν εκτοξευθεί στα  ύψη βλέπουμε ότι  η αντιπολίτευση  δεν  ωφελείται από την υπάρχουσα κατάσταση. Από την άλλη  πλευρά  η κυβέρνηση  έχει  να αντιμετωπίσει  πολλά  ζητήματα  καθώς  δεν  είναι μόνο  η ακρίβεια  στο  τραπέζι  αλλά   και το  αίσθημα ασφαλείας, η βία στα γήπεδα, και  οι  φυσικές καταστροφές.

Βλέπουμε λοιπόν ότι η τράπουλα μπλέκεται  και  πλέον η αξιωματική αντιπολίτευση  δεν  μπορεί να προτείνει  σημαντικές   προτάσεις.  Ήδη μετά  και την διάσπαση  του  Σύριζα και  τα ποσοστά του  έχουν  ξεκινήσει  να βρίσκονται σε  κατακόρυφη πτώση προς τα κάτω  και  να είναι  πλέον  ο  Σύριζα δημοσκοπικά  στην Τρίτη θέση. Μέσα από την κρίση στο Σύριζα  αναδύθηκε  μια νέα κοινοβουλευτική δύναμη  στη βουλή που προέρχεται  από  τους βουλευτές  που  αποχώρησαν  από τον Σύριζα. Έτσι λοιπόν η Νέα-Αριστερά  όπως είναι και η ονομασία  της νέας  κοινοβουλευτικής ομάδας βλέπουμε ότι και αυτή δεν πάει  καλά δημοσκοπικά.

Η Κυβέρνηση  της  Νέας  Δημοκρατίας  έχει  εδραιώσει  ένα μεγάλο ποσοστό   και  δημοσκοπικά   βρίσκεται αρκετές  μονάδες μπροστά  από  τα  υπόλοιπα  δυο  κόμματα (Σύριζα , Πασόκ) .Έχουμε λοιπόν μια  παντοδυναμία της  Νέας Δημοκρατίας.

Θα πρέπει πάντα  μια κοινωνία να  εκφράζει τα προβλήματα  της  και  οι  πολιτικοί  μέσα  από  την βουλή να δίνουν  λύσεις. Εάν φτάσουμε σαν κοινωνία να έχουμε  50% συμμέτοχη στις εκλογές  θα δημιουργηθούν κοινωνίες  όλο και  πιο απαθείς και  θα είναι δύσκολο να  εκφραστούν τα  προβλήματα  των ανθρώπων και  να επιλυθούν μέσα από  την βουλή  και  από τους Βουλευτές  των κομμάτων.

 

 

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μετάβαση στο περιεχόμενο