27.3 C
Almyros
24 Σεπτεμβρίου 2024 17:27
ESPA
ΑρχικήΜΑΓΝΗΣΙΑΕκδήλωση στην Καρδίτσα από τον Σύλλογο Αυτισμού Δυτ. Θεσσαλίας για όλα τα...

Εκδήλωση στην Καρδίτσα από τον Σύλλογο Αυτισμού Δυτ. Θεσσαλίας για όλα τα παιδιά

Ο Σύλλογος Αυτισμού Δυτικής Θεσσαλίας σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας- Π.Ε. Καρδίτσας, τα ειδικά σχολεία Καρδίτσας και Τρικάλων, τους φορείς ειδικής αγωγής και με αφορμή την παγκόσμια ημέρα Αυτισμού (2 Απριλίου) εκδήλωση, την Παρασκευή στις 11 το πρωί στο Γήπεδο Εθνικού Καρδίτσας.

Σε συνέντευξη τύπου που δόθηκε, εκπρόσωποι των διοργανωτών δήλωσαν, ότι πρόκειται για μια γιορτή για όλα τα παιδιά με σκοπό τη συμπερίληψη. Όπως είπε η Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Μπουραζάνη στο πλαίσιο της εκδήλωσης, που τιμά την Παγκόσμια ημέρα Αυτισμού,  αναμένεται να παραστούν, μεταξύ άλλων μαθητές τυπικής αγωγής Καρδίτσας και Τρικάλων και το πρόγραμμα περιλαμβάνει αθλοπαιδιές, χορευτικά, face painting, αλευροπόλεμο.

Αρχικά ο αντιπεριφερειάρχης κ. Νούσιος μεταξύ άλλων τόνισε:

“Η εφαρμογή της συμπερίληψης σε διάφορους τομείς της κοινωνικής ζωής δεν είναι ένας δρόμος χωρίς εμπόδια. Απαιτείται ένας προσεκτικός σχεδιασμός με βάση επιστημονικά τεκμηριωμένες πρακτικές. Σαφώς συμπερίληψη δεν σημαίνει ομογενοποίηση και παράβλεψη των ιδιαιτέρων αναγκών των ατόμων με αυτισμό. Βασίζεται κυρίως στην αποδοχή της διαφορετικότητας και επιπλέον στη διαμόρφωση δομημένων διαδικασιών, με ευελιξία και παροχή ισότιμων ευκαιριών. Μέσα σ΄αυτό το πλαίσιο η Περιφέρεια Θεσσαλίας – ΠΕ Καρδίτσας στηρίζει έμπρακτα αυτή τη δραστηριότητα του Συλλόγου Αυτισμού Δυτικής Θεσσαλίας, που εντάσσει την έννοια της συμπερίληψης σε μια καθημερινή λειτουργική παρουσία.

Θέλω να συγχαρώ την πρόεδρο του Συλλόγου κ. Μαλαματένια Μπουραζάνη για τη διαχρονική της προσφορά, καθώς και όλους τους συνδιοργανωτές, που δίνουν έναν πραγματικά δύσκολο, αλλά και ελπιδοφόρο αγώνα καθημερινά”.

www.ertnews.gr

Περισσότερα Εδω!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μετάβαση στο περιεχόμενο