19.6 C
Almyros
1 Οκτωβρίου 2024 21:29
ESPA
ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΕκλογές 2023: Επιταχύνει βηματισμό ο Κ. Μητσοτάκης – Το «στοίχημα» του Αλ....

Εκλογές 2023: Επιταχύνει βηματισμό ο Κ. Μητσοτάκης – Το «στοίχημα» του Αλ. Τσίπρα στην Κρήτη

Σε μία περιοδεία υψηλού συμβολισμού, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, επισκέφθηκε τη Λέρο, τους Λειψούς, τους Αρκιούς και την Πάτμο. Από τα Ζωνιανά ξεκινά η τριήμερη περιοδεία του Αλέξη Τσίπρα στην Κρήτη. Με στόχο να αυξήσει τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ και να ανακτήσει τις δυνάμεις που έχασε στις εκλογές της 21ης Μαϊου θα περιοδεύσει σε Ρέθυμνο, Ηράκλειο και Λασίθι.

Στα τελευταία μέτρα της προεκλογικής περιόδου, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας επιταχύνει τον βηματισμό του στο μέτωπο των περιοδειών σε Αττική και Περιφέρεια.

Την Τρίτη (13/6), ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα επισκεφθεί τη Σαλαμίνα, ενώ, σύμφωνα με τις πληροφορίες, μέσα στις βασικές περιοδείες της επόμενης εβδομάδας περιλαμβάνεται και η Θράκη, με τη μετάβασή του να προσδιορίζεται χρονικά πέριξ της 20ης Ιουνίου.

Στην προεκλογική εκστρατεία του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας μπαίνουν δυναμικά και οι μεγάλες συγκεντρώσεις.

Την Τετάρτη, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα μιλήσει στην Πάτρα. Θα ακολουθήσει στις 21 Ιουνίου η κεντρική ομιλία της Θεσσαλονίκης, ενώ η αυλαία της «γαλάζιας» προεκλογικής περιόδου θα πέσει στις 23 Ιουνίου, με την ομιλία του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας στο Σύνταγμα.

Μία συζήτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον κ. Κώστα, έναν πρώην άστεγο συμπολίτη μας, ο οποίος επωφελήθηκε από προγράμματα της Πολιτείας και βρήκε σπίτι στα Καμίνια και εργασία, είναι το 10λεπτο προβολής της Νέας Δημοκρατίας στην τηλεόραση, ενόψει των εκλογών της 25ης Ιουνίου.

Στις 22 Ιανουαρίου 2022, ο Κυριάκος Μητσοτάκης βρισκόταν ως πρωθυπουργός στην προβλήτα Ε7 του Λιμανιού του Πειραιά για να συναντήσει άστεγους που διέμεναν στο σημείο. Ανάμεσά τους, ήταν και ο κ. Κώστας. Τότε, είχε συζητήσει με τον Κυριάκο Μητσοτάκη τα προβλήματα, όπως αυτά της στέγης, της παροχής φαγητού, της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης αλλά και της εργασίας και αναζητούσαν λύσεις.

Ο Αλέξης Τσίπρας «ρίχνει το βάρος» της προεκλογικής του περιοδείας στην Κρήτη

Το στοίχημα για την ανάκτηση του χαμένου εδάφους στην Κρήτη, ξεκινά για τον Αλέξη Τσίπρα από τα Ανώγεια. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που νωρίτερα είχε βρεθεί στα Ζωνιανά κατεβαίνει υποψήφιος και στο Ρέθυμνο, με στόχο να πάρει την έδρα το κόμμα του και να επανεκλεγεί ο πρώην υπουργός υγείας Ανδρέας Ξανθός.

Ο κ. Τσίπρας «ρίχνει μεγάλο βάρος» στην Κρήτη και για το λόγο αυτό θα περιοδεύσει για τρεις μέρες στην νησί. Την Τρίτη θα είναι στην πόλη του Ρεθύμνου, στη συνέχεια στο Ηράκλειο και την Τετάρτη στο Λασίθι, όπου και εκεί είχε απώλειες ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Τσίπρας την τελευταία εβδομάδα πριν την κάλπη, θα επισκεφθεί εκ νέου την Κρήτη, δίνοντας σκληρή μάχη για την επιστροφή δυνάμεων στο κόμμα του.

Το μήνυμα είναι ότι η κάλπη, το πρωί της 25ης Ιουνίου, θα είναι άδεια και ως την τελευταία στιγμή θα αγωνιστούν για να διεκδικήσουν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Όπως τονίζεται, η προοπτική της παντοδυναμίας του κ. Μητσοτάκη και της ΝΔ μετατρέπει τις εκλογές της 25ης Ιουνίου σε υπόθεση επιβίωσης για την κοινωνία, τους δημοκρατικούς θεσμούς, την ίδια την προοπτική της χώρας τα επόμενα χρόνια.

Ανεξάρτητα από το εκλογικό αποτέλεσμα, ο κ. Τσίπρας βάζει μπροστά τα εργατικά δικαιώματα.

Ο κόσμος της μισθωτής εργασίας και το εργατικό κίνημα στη χώρα μας είναι στο στόχαστρο μίας ιδεολογικής και πολιτικής επίθεσης εδώ και πάρα πολλά χρόνια, αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Και η εκτίμηση είναι ότι η επίθεση αυτή θα ενταθεί ακόμη περισσότερο μετά τις εκλογές της 25ης Ιούνιου, ιδίως εάν καταγράφει ο ίδιος συσχετισμός δύναμης με αυτόν της 21ης Μάη.

Ρεπορτάζ: Δημήτρης Γκάτσιος, Γιάννης Φασουλάς | ΕΡΤ

Διαβάστε επίσης:

www.ertnews.gr

Περισσότερα Εδω!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μετάβαση στο περιεχόμενο