Την τελευταία λέξη της τεχνολογίας εφαρμόζουν πολλοί ορυζοκαλλιεργητές στον κάμπο της Χαλάστρας Θεσσαλονίκης για τη βέλτιστη ποιότητα του προϊόντος και τη μέγιστη απόδοση των καλλιεργειών τους. Πάνω απο το 70% του ελληνικού ρυζιού παράγεται εκεί, ενώ ο κάμπος συγκαταλέγεται στους μεγαλύτερους σε παραγωγή ρυζιού, στην Ευρώπη.
Δείτε ακόμα στο ένθετο για τη ΓΕΩΡΓΙΑ του ΕΡΤNEWS:
Ποικιλία φράουλας δίνει καρπό 8 μήνες το χρόνο
Δύο αδέρφια από την Αιανή Κοζάνης, ξεκίνησαν πιλοτικά να καλλιεργούν μια ανθεκτική ποικιλία φράουλας στον τόπο τους και κατάφεραν να παράγουν 8 μήνες το χρόνο νόστιμες και αρωματικές φράουλες. Πρόκειται για μια δυναμική καλλιέργεια. Η εμπορική ζήτηση είναι μεγάλη και αποφέρει ένα καλό εισόδημα στον παραγωγό.
Μαστίχα: ο λευκός χρυσός της Χίου
Με παραδοσιακό τρόπο αγάπη και μεράκι συλλέγουν στη Χίο το λευκό τους χρυσό, τη μαστίχα. Νέα δυναμική έχει αρχίσει να αποκτά ο κλάδος, καθώς οι καλές τιμές του προϊόντος, οδήγησαν πολλούς νέους να έχουν αρχίσει να ασχολούνται με την καλλιέργεια της μαστίχας.
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ: ΜΑΡΙΑ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΥ
www.ertnews.gr