20.7 C
Almyros
2 Οκτωβρίου 2024 20:15
ESPA
ΑρχικήΚΟΣΜΟΣΕπίσκεψη του Υφυπουργού Εξωτερικών Κ. Φραγκογιάννη στην Τουρκία-Θετική η Τουρκία για γρήγορη...

Επίσκεψη του Υφυπουργού Εξωτερικών Κ. Φραγκογιάννη στην Τουρκία-Θετική η Τουρκία για γρήγορη βίζα στα ελληνικά νησιά

Διήμερη επίσκεψη εργασίας στην Κωνσταντινούπολη πραγματοποιεί ο Υφυπουργός Εξωτερικών, Κώστας Φραγκογιάννης, συνοδευόμενος από υψηλόβαθμα στελέχη περίπου 100 εταιριών, καθώς και θεσμικούς παράγοντες.

Ανταπόκριση : Γιάννης Μανδαλίδης

Το θετικό κλίμα στις ελληνοτουρκικές σχέσεις επαναβεβαιώθηκε στην 6η συνεδρίαση της μικτής οικονομικής επιτροπής Ελλάδας – Τουρκίας, υπό τη συμπροεδρία του υφυπουργού Εξωτερικών Κώστα Φραγκογιάννη και του υφυπουργού Εμπορίου της Τουρκίας, Μουσταφά Τουζτζού.

Οι δύο υφυπουργοί είχαν αρχικά μακρά κατ’ ιδίαν συνάντηση, ακολούθησε η συνεδρίαση της μεικτής επιτροπής και στη συνέχεια υπέγραψαν το τελικό κείμενο. 

Σε δήλωσή του στην ΕΡΤ ο Ελληνας υφυπουργός επεσήμανε τη θετική πορεία των ελληνοτουρκικών οικονομικών σχέσεων και ιδιαίτερα τη θετική ανταπόκριση της τουρκικής πλευράς για τη γρήγορη βίζα στα ελληνικά νησιά.

Επίσης, ο κ. Φραγκογιάννης απευθύνθηκε με ομιλία του στους συμμετέχοντες στο Ελληνοτουρκικό Επιχειρηματικό Φόρουμ.

Στο περιθώριο των επαφών του ο κ. Φραγκογιάννης είχε άτυπη συνάντηση με το υφυπουργό Εξωτερικών, Μπουράκ Άκτσαπαρ, με τον οποίο διεξάγει τον διάλογο για τη θετική ατζέντα μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας.

Στο πλαίσιο της διήμερης επίσκεψης εργασίας ο Υφυπουργός  επισκέφθηκε χθες την έδρα της Ένωσης Επιμελητηρίων και Χρηματιστηρίων της Τουρκίας.

www.ertnews.gr

Περισσότερα Εδω!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μετάβαση στο περιεχόμενο