25.1 C
Almyros
30 Σεπτεμβρίου 2024 17:31
ESPA
ΑρχικήΑΘΛΗΤΙΚΑΕπιστροφή στη Championship για Πλίμουθ και Ίπσουιτς, υποβιβασμός για Μ.Κ. Ντονς

Επιστροφή στη Championship για Πλίμουθ και Ίπσουιτς, υποβιβασμός για Μ.Κ. Ντονς

 

Συναρπαστικό ήταν το φινάλε στη τρίτη τη τάξει κατηγορία του αγγλικού ποδοσφαίρου και μπορεί η άνοδος να είχε κριθεί, αλλά στη μάχη της παραμονής έγινε… χαμός.

Ολοκληρώθηκε η κανονική περίοδος της League One, με την Πλίμουθ να ξεπερνά τους 100 βαθμούς και να παίρνει ένα ιστορικό πρωτάθλημα, το πρώτο της έπειτα από 19 χρόνια, εξασφαλίζοντας παράλληλα την επιστροφή της στη δεύτερη κατηγορία.

To άλλο εισιτήριο της απευθείας ανόδου κατέληξε στα χέρια της ιστορικής Ίπσουιτς, που κατέλαβε τη δεύτερη θέση, έχοντας 98 βαθμούς και μετά από τέσσερα έτη, γυρίζει στη Championship.

Η μόνη υπόθεση που παραμένει ανοιχτή στο συγκεκριμένο πρωτάθλημα είναι το ποια ομάδα θα ακολουθήσει τις Πλίμουθ και Ίπσουιτς, δηλαδή που θα καταλήξει η τρίτη θέση.

Πάμε να δούμε τα δεδομένα για τα πλέι οφ:

  • Σέφιλντ Γουένσντεϊ, 96 βαθμούς
  • Μπάρνσλεϊ, 86 βαθμούς
  • Μπόλτον, 81 βαθμούς
  • Πιτέρμπορο, 77 βαθμούς

Οι σύλλογοι αυτοί, με τη σειρά που τους αναφέραμε, τερμάτισαν στις 46 αγωνιστικές από τις 3 έως 6 και ελπίζουν ακόμα στην άνοδο. Για να συμβεί αυτό θα ακολουθήσει μία σειρά αγώνων, ένα σύστημα εντελώς διαφορετικό με ό,τι ισχύει σε άλλες χώρες για τα πλέι οφ.

Έτσι λοιπόν, η 3η (Σέφιλντ Γουένσντεϊ) θα αντιμετωπίσει την 6η (Πιτέρμπορο) σε διπλές αναμετρήσεις, όπως θα γίνει και μεταξύ της 4ης (Μπόλτον) και της 5ης (Πιτέρμπορο). Οι δύο ομάδες που θα προκριθούν από αυτά τα ζευγάρια θα βρεθούν σε μονό παιχνίδι, όπου εκεί θα κριθεί η άνοδος.

Αξίζει να αναφέρουμε πως από τις πρώτες έξι ομάδες, η μόνη που ηττήθηκε την τελευταία αγωνιστική ήταν η Μπάρνσλεϊ, κάτι που δεν την επηρέασε, αφού σε όλα τα σενάρια ήταν 4η. Το σημαντικό είναι ότι έχασε από την Πιτέρμπορο εντός έδρας με 0:2 και έχει ιδιαίτερη σημασία, αφού με αυτό το αποτέλεσμα η ομάδα της ανατολικής Αγγλίας κατάφερε να “τρυπώσει” τη τελευταία στιγμή στα πλέι οφ. Την 6η θέση κρατούσε μέχρι και την 45η στροφή του πρωταθλήματος η Ντέρμπι, η οποία τερμάτισε στους 76 βαθμούς (έναν βαθμό πίσω από την Πιτέρμπορο), αλλά έχασε εκτός έδρας με 1:0 από την Σέφιλντ Γουένσντεϊ.

Από εκεί και πέρα, υπήρχε ένα γκρουπ ομάδων, από την 8η έως την 18η θέση, που ήταν λίγο-πολύ αδιάφορες βαθμολογικά εδώ και καιρό, έχοντας μείνει ουσιαστικά χωρίς στόχο. Αυτές είναι οι: Πόρτσμουθ, Γουίκομπ, Τσάρλτον, Λίνκολν, Σριούσμπερι, Φλίτγουντ, Έξετερ, Μπέρτον, Τσέλενταμ, Μπρίστολ Ρόβερς και Πορτ Βέιλ. Όμως θα πρέπει να προσθέσουμε και την ουραγό Φόρεστ Γκριν, που τερμάτισε στους 27 βαθμούς, σχεδιάζοντας εδώ και μήνες την επόμενη σεζόν, που θα την βρει στη League Two.

Και το μεγάλο ενδιαφέρον στη τελευταία αγωνιστική ήταν το να γίνουν γνωστές ποιες τρεις ομάδες θα την ακολουθήσουν στην παρακάτω κατηγορία. Κάτι στο οποίο εμπλέκονταν πέντε σύλλογοι στην τελευταία στροφή του πρωταθλήματος.

Ας δούμε πως τερμάτισαν:

  • Όξφορντ, 47 βαθμούς
  • Κέμπριτζ, 46 βαθμούς

————————————————-

  • Μίλτον Κέινς Ντονς, 45 βαθμούς
  • Μόρκαμ, 44 βαθμούς
  • Άκρινγκτον, 44 βαθμούς

Ας εξετάσουμε όμως και πως ήταν η κατάσταση πριν την αγωνιστική:

  • Όξφορντ, 47 βαθμούς
  • Μίλτον Κέινς Ντονς, 44 βαθμούς

—————————————————

  • Μόρκαμ, 44 βαθμούς
  • Κέμπριτζ, 43 βαθμούς
  • Άκρινγκτον, 41 βαθμούς

Όπως γίνεται αντιληπτό, δύο σύλλογοι χαμογέλασαν στο τέλος και τρεις υποβιβάστηκαν, σε μία “μάχη” για γερά νεύρα, μέχρι και τα τελευταία λεπτά της 46ης αγωνιστικής.

Χαρακτηριστικό είναι πως από τις τρεις ομάδες που δεν κέρδισαν το τελευταίο τους παιχνίδι, οι δύο υποβιβάστηκαν. Η μόνη που σώθηκε από αυτές είναι η Όξφορντ, που ούτως ή άλλως δύσκολα θα έπεφτε, ωστόσο σε κάθε περίπτωση θα αποτελούσε ρυθμιστή, αφού έπαιζε με την Άκρινγκτον.

Μεγάλη χαμένη της υπόθεσης είναι η Μίλτον Κέινς Ντονς, που “αυτοκτόνησε”, καθώς με νίκη θα είχε σωθεί, όμως ήρθε 0:0 στην έδρα της αδιάφορης Μπέρτον. Έτσι, από την περσινή σεζόν, που βρέθηκε στα πλέι οφ και κοντά στην άνοδο στη Championship, του χρόνου θα είναι στη τέταρτη κατηγορία.//ΜΠ.

Περισσότερα Εδω!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μετάβαση στο περιεχόμενο