20.7 C
Almyros
22 Σεπτεμβρίου 2024 21:24
ESPA
ΑρχικήΜΑΓΝΗΣΙΑΕρευνάται η καταγγελία για ανεπεξέργαστα λύματα στο λιμάνι του Βόλου

Ερευνάται η καταγγελία για ανεπεξέργαστα λύματα στο λιμάνι του Βόλου

Η Εισαγγελία του Βόλου παρήγγειλε προκαταρκτική εξέταση με αφορμή καταγγελία για ρίψη ενεπεξέργαστων λυμάτων στο λιμάνι μέσω του χειμάρρου Ξηριά. Χθες κλήθηκαν και κατέθεσαν στον πταισματοδίκη οι νεοκλεγέντες δημοτικοί σύμβουλοι με την παράταξη του Ν. Παπαπέτρου, “Συμμαχία για το Βόλο”, αλλά και μέλη των Ενεργών Πολιτών, κ.κ. Μάρκος Βαξεβανόπουλος και Στέλιος Λημνιός.

Παρουσίασαν φωτογραφικό και βιντεοληπτικό υλικό με τα λύματα που -όπως υποστηρίζουν οι καταγγέλοντες- «λόγω βλάβης του καταθλιπτικού αγωγού στο Αλυγαρόρεμα, που τα μεταφέρει στο Αγκίστρι, υπερχείλιζαν στον χείμαρρο Ξηριά και κατέληγαν στο λιμάνι του Βόλου». Η καταγγελία έγινε στις 6 Οκτωβρίου και αφορούσε το πρόβλημα της μη λειτουργίας του Βιολογικού Καθαρισμού της πόλης του Βόλου, με αποτέλεσμα, όπως αναφέρεται στην καταγγελία, ανεπεξέργαστα λύματα να χύνονται καθημερινά στο λιμάνι και εκατοντάδες κυβικά υγρών αποβλήτων ρυπαίνουν τον Παγασητικό. Όπως είχαν διαπιστώσει και κατέθεσαν στον πταισματοδίκη, δεν είχε ενημερωθεί η Διεύθυνση Υγείας, όπως προβλέπεται από τον Νόμο.
Σύμφωνα με την καταγγελία των δύο συμπολιτών, «τα λύματα οδηγούνται στη θάλασσα από έναν υπόγειο αγωγό σε βάθος τεσσάρων μέτρων και πρόκειται για λύματα που δεν φθάνουν στις εγκαταστάσεις επεξεργασίας, επειδή αυτές δεν λειτουργούν σωστά. Αυτό αποδέχθηκε με ανακοίνωσή της πριν λίγο διάστημα και η ΔΕΥΑΜΒ εξηγώντας τη δυσλειτουργία λόγω του μεγάλου όγκου των νερών που έπεσαν λόγω των δύο μεγάλων πλημμυρών που επέφεραν μεγάλη ανύψωση της στάθμης του υπόγειου υδροφορέα, με αποτέλεσμα την εμφάνιση νερών των οποίων η διαχείριση είναι δύσκολη έως αδύνατη σε πολλά σημεία της πόλης.

www.ertnews.gr

Περισσότερα Εδω!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μετάβαση στο περιεχόμενο