15.7 C
Almyros
25 Σεπτεμβρίου 2024 09:18
ESPA
ΑρχικήΘΕΣΣΑΛΙΑΓ. Τσακίρης στη συνέλευση του ΣΘΕΒ: Με 1 δισ. ευρώ ενισχύεται η...

Γ. Τσακίρης στη συνέλευση του ΣΘΕΒ: Με 1 δισ. ευρώ ενισχύεται η ψηφιακή και πράσινη μετάβαση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων

Αναφορά σε δύο εμβληματικές δράσεις που προκηρύχθηκαν μέσω του νέου ΕΣΠΑ και οδηγούν στην ψηφιακή και την πράσινη μετάβαση με στόχο να βοηθήσουν τις ελληνικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις να αποκτήσουν ανταγωνιστικό πλεονέκτημα έκανε στο πλαίσιο της γενικής συνέλευσης του Συνδέσμου Θεσσαλικών Βιομηχανιών και επιχειρήσεων (ΣΘΕΒ), ο υφυπουργός Ανάπτυξης, αρμόδιος για θέματα κοινοτικών χρηματοδοτήσεων κ. Γ. Τσακίρης.

Όπως δήλωσε ο κ. Τσακίρης ο προϋπολογισμός της συγκεκριμένης δράσης ανέρχεται στο 1 δισ. ευρώ και έχει ως στόχο μεταξύ άλλων να θωρακίσει τις επιχειρήσεις από την κρίση, αλλά παράλληλα να αυξήσει την ανταγωνιστικότητα τους.

Ο υφυπουργός Ανάπτυξης αναφέρθηκε παράλληλα και στα χρηματοδοτικά εργαλεία που μέσω του ΕΣΠΑ, τα οποία ενίσχυσαν τις ελληνικές επιχειρήσεις κατά τη διάρκεια της πανδημίας αλλά και σε επιχειρηματικά σχέδια που αφορούν καινοτόμες νεοφυείς επιχειρήσεις που χρηματοδοτήθηκαν στην Θεσσαλία με χαρακτηριστικότερο το παράδειγμα της εταιρείας “Augmenta” στον Βόλο που εξαγοράστηκε αντί ποσού 110 εκατομμυρίων δολαρίων.

Στις προοπτικές ανάπτυξης των επιχειρήσεων στη Θεσσαλική Περιφέρεια αναφέρθηκε ο πρόεδρος του ΣΘΕΒ κ. Γιώργος Ρουπακιάς, ενώ τις θέσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την οικονομία και ε τις επενδύσεις παρουσίασε ο αναπληρωτής Τομεάρχης Έρευνας και Καινοτομίας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Γ. Σαρακιώτης. Για τις μεταρρυθμίσεις που απαιτούνται για να καταστεί ανταγωνιστική η οικονομία της χώρας μίλησε ο πρόεδρος του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Οικονομικών κ. Μιχ. Αργυρού.

www.ertnews.gr

Περισσότερα Εδω!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μετάβαση στο περιεχόμενο