19.7 C
Almyros
29 Σεπτεμβρίου 2024 07:20
ESPA
ΑρχικήΚΟΣΜΟΣΓάζα: Σε ασθενοφόρο βρέθηκαν μετά από 12 μέρες τα πτώματα παλαιστινιακής οικογένειας...

Γάζα: Σε ασθενοφόρο βρέθηκαν μετά από 12 μέρες τα πτώματα παλαιστινιακής οικογένειας και του πληρώματος που προσέτρεξε σε βοήθεια τους

Το πτώμα ενός 6χρονου Παλαιστίνιου κοριτσιού, που εκλιπαρούσε επί ώρες για βοήθεια για να σωθεί αφού αυτή και η οικογένεια της εγκλωβίστηκαν από πυρά  Ισραηλινών  στρατιωτών στη Λωρίδα της Γάζας,. βρέθηκε από συγγενείς το Σάββατο, 12 ημέρες μετά το περιστατικό. ενημερώνει το Reuters,

Συγγενείς βρήκαν το σώμα του κοριτσιού  το Σάββατο μαζί με τα πτώματα πέντε μελών της οικογένειάς της και δύο εργαζομένων στο ασθενοφόρο που είχαν πάει να τη παραλάβουν.

Η Παλαιστινιακή Ερυθρά Ημισέληνος κατηγόρησε τον ισραηλινό στρατό ότι σκόπιμα στόχευσε το ασθενοφόρο που είχε στείλει στο σημείο αφού πέρασε τρεις ώρες στο τηλέφωνο με την Hind Rajab, το κοριτσάκι που παρακαλούσε για βοήθεια καθώς ακούγονταν δυνατά πυρά πίσω της.

«Η κατάληψη στόχευσε σκόπιμα το πλήρωμα της Ερυθράς Ημισελήνου, παρά τον προηγούμενο συντονισμό για να επιτραπεί στο ασθενοφόρο να φτάσει στη σκηνή για να σώσει την Χίντ», ανέφερε η Ερυθρά Ημισέληνος σε ανακοίνωσή της.

 Ο ισραηλινός στρατός δεν απάντησε αμέσως σε αίτημα του Reuters για σχόλιο σχετικά με τη δήλωση της Ερυθράς Ημισελήνου.

Πηγή: Digi24.ro

Μετάφραση: Μιχαέλα Λαμπρινίδου

www.ertnews.gr

Περισσότερα Εδω!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μετάβαση στο περιεχόμενο