21.7 C
Almyros
5 Οκτωβρίου 2024 22:06
ESPA
ΑρχικήΑΘΛΗΤΙΚΑ«Η Euroleague πρέπει να κάνει… άνοιγμα, όχι μόνο στο Ντουμπάι»

«Η Euroleague πρέπει να κάνει… άνοιγμα, όχι μόνο στο Ντουμπάι»

 

Ο Μάρκο Πέσιτς, Γενικός Διευθυντής της Μπάγερν Μονάχου, μίλησε σε ιταλικό Μέσο και έκανε λόγο για την… ανανέωση που χρειάζεται η ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση, επεκτείνοντας τα όριά της.

Ο Γερμανός πρώην μπασκετμπολίστας και νυν στέλεχος των “Βαυαρών” παραχώρησε δηλώσεις στην “Mozzartsport”, στην οποία αναφέρθηκε στην Euroleague. Μάλιστα, τοποθετήθηκε με την προσωπική του άποψη, η οποία θέλει την διοργάνωση να κάνει… άνοιγμα, όσο τα προβλήματα χρηματοδότησης δίνουν και παίρνουν!

Ωστόσο, ο ανταγωνισμός είναι επίσης ένας κεντρικός στόχος για το Πέσιτς, ο οποίος πρέπει να περάσει σε ένα νέο φάσμα, σύμφωνα με το ίδιο. Έτσι, καταλήγει στο γεγονός πως η επόμενη κίνηση του ευρωπαικού μπάσκετ πρέπει να κοιτάξει προς… την Μέση Ανατολή, αν όχι συγκεκριμένα στο Ντουμπάι.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

«Η EuroLeague πρέπει να διευρύνει τους ορίζοντές της. Όχι αποκλειστικά με την έννοια ότι μια ομάδα από το Ντουμπάι πρέπει να παίξει στη διοργάνωση. Η Ευρώπη πρέπει να κάνει αυτό το άνοιγμα, λαμβάνοντας υπόψη τα προβλήματα που έχει με τη χρηματοδότηση και άλλα ζητήματα οικονομικής φύσης. Προσωπικά, παρακολουθώ μόνο την ομάδα μου, αλλά για να ανέβουν οι σύλλογοι σε υψηλότερο επίπεδο χρηματοδότησης, ο ανταγωνισμός πρέπει επίσης να περάσει στο επόμενο επίπεδο.

Γι’ αυτό είναι απαραίτητο να παρακολουθήσουμε την περιοχή της Μέσης Ανατολής, της Ασίας, της Αμερικής… Για να δούμε πώς μπορεί να λειτουργήσει η EuroLeague σε αυτές τις αγορές. Η EuroLeague Basketball παρακολουθεί τα δεδομένα και νιώθω ότι οι σύλλογοι συνεργάζονται για να λύσουν κάποια προβλήματα και ότι όλη η ιστορία πηγαίνει προς τη σωστή κατεύθυνση».//ΓΚ.

Περισσότερα Εδω!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μετάβαση στο περιεχόμενο