15.7 C
Almyros
25 Σεπτεμβρίου 2024 05:10
ESPA
ΑρχικήΚΟΣΜΟΣΗ γυναίκα που πέθανε μετά από ισχυρές αναταράξεις σε ιδιωτικό τζετ ήταν...

Η γυναίκα που πέθανε μετά από ισχυρές αναταράξεις σε ιδιωτικό τζετ ήταν πρώην υπάλληλος του Λευκού Οίκου

Ένα τζετ τύπου Bombardier CL30 που αναχωρούσε από το αεροδρόμιο Dillant-Hopkins στο Keene του New Hampshire με προορισμό το Leesburg Executive Airport στη Βιρτζίνια εκτράπηκε στο διεθνές αεροδρόμιο Bradley στο Windsor Locks γύρω στις 4 το απόγευμα της Παρασκευής αφού «αντιμετώπισε σοβαρές αναταράξεις», έγραψε η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας σε ανακοίνωσή της στο CNN.

Οι αναταράξεις αυτές «είχαν ως αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό» ενός επιβάτη, έγραψε στο Twitter το Εθνικό Συμβούλιο Ασφάλειας Μεταφορών (NTSB).

Τρεις επιβάτες και δύο μέλη του πληρώματος επέβαιναν στο ιδιωτικό τζετ, έγραψε το NTSB σε δήλωσή του στο CNN. Η κατάσταση των άλλων ατόμων δεν είναι γνωστή.

Το άτομο που έχασε τη ζωή του ήταν η Ντέινα Χάιντ, ανακοίνωσε η αστυνομία του Κονέκτικατ. Υπηρέτησε επί οκτώ χρόνια στην κυβέρνηση Ομπάμα και προηγουμένως ήταν υπάλληλος στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ, σύμφωνα με βιογραφικό από το Columbia World Projects του Πανεπιστημίου Κολούμπια. Είναι πρώην υπάλληλος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, σύμφωνα με τη σελίδα της στο LinkedIn. Η Χάιντ μεταφέρθηκε στο ιατρικό κέντρο Saint Francis Medical Center, στο Χάρτφορντ του Κονέκτικατ, ανέφερε η πολιτειακή αστυνομία σε ανακοίνωσή της τη Δευτέρα.

«Οι ερευνητές έχουν αφαιρέσει τον καταγραφέα φωνής στο πιλοτήριο και τον καταγραφέα δεδομένων πτήσης και συνεχίζουν να συλλέγουν πληροφορίες από το πλήρωμα, τον χειριστή και τους άλλους επιβάτες», έγραψε στην ανακοίνωσή του το NTSB.

Το NTSB θα δημοσιεύσει μια προκαταρκτική έκθεση σε δύο έως τρεις εβδομάδες, έγραψε ο οργανισμός στην ανακοίνωσή του.

Το CNN απευθύνθηκε επίσης στην ιδιωτική εταιρεία στην οποία ανήκε το αεροπλάνο και στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ για σχόλια.

Ναι, όντος οι αναταράξεις μπορούν να προκαλέσουν θανάτους

Οι αναταράξεις είναι ο όρος για την κίνηση του αέρα που μπορεί να δώσει σε ένα αεροπλάνο ένα ξαφνικό τράνταγμα και μπορεί να είναι ιδιαίτερα επικίνδυνη για τους ανθρώπους που δεν φορούν ζώνη ασφαλείας, σύμφωνα με την FAA.

Από το 2009 έως το 2021, 146 άτομα που επέβαιναν σε αερομεταφορείς του άρθρου 121 – τακτικές εμπορικές αεροπορικές εταιρείες – υπέστησαν «σοβαρό τραυματισμό» από αναταράξεις, ο οποίος ορίζεται ως τραυματισμός που απαιτεί νοσηλεία για περισσότερες από δύο ημέρες, προκαλεί κάταγμα οστού, οδηγεί σε σοβαρή αιμορραγία ή άλλη βλάβη, αφορά εσωτερικό όργανο ή περιλαμβάνει σημαντικά εγκαύματα, σύμφωνα με τα στοιχεία της FAA.

Από τους 146 σοβαρούς τραυματισμούς, περίπου το 80% αφορούσε μέλη του πληρώματος.

Από το 2009, σύμφωνα με τα στοιχεία του NTSB, δεν έχουν σημειωθεί θάνατοι από αναταράξεις σε αερομεταφορείς του άρθρου 121. Τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν σε ατυχήματα που σχετίζονται με αναταράξεις μεταξύ 1980 και 2009, ανέφερε το CNN εκείνο το έτος, επικαλούμενο τη διοίκηση.

Ωστόσο, το ιδιωτικό αεροσκάφος που ενεπλάκη στο θανατηφόρο περιστατικό της Παρασκευής θεωρείται αερομεταφορέας του άρθρου 91, μια κατηγορία γενικής αεροπορίας που περιλαμβάνει ένα ευρύ φάσμα ιδιωτικών αεροσκαφών, δήλωσε στο CNN η εκπρόσωπος του NTSB Σάρα Τέιλορ Σούλικ.

Η ιστορία αυτή μας φέρνει πίσω στο 1999 που μας θυμίζει τον θάνατο του Έλληνα αναπληρωτή υπουργού εξωτερικών Γιάννου Κρανιδιώτη και άλλον πέντε μελών της ελληνικής αποστολής από το σύνολο των 13 επιβατών του μοιραίου Falcon που έχασαν τη ζωή τους από ισχυρές αναταράξεις κατά τη διάρκεια πτήσης.

Από το 2009 έχουν σημειωθεί 38 θάνατοι που σχετίζονται με αναταράξεις και αφορούν αεροσκάφη του άρθρου 91, και σχεδόν σε όλα αυτά τα περιστατικά, οι αναταράξεις προκάλεσαν θανατηφόρο δυστύχημα, σύμφωνα με τα στοιχεία του NTSB.

Πηγή: CNN

www.ertnews.gr

Περισσότερα Εδω!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μετάβαση στο περιεχόμενο