23.2 C
Almyros
3 Οκτωβρίου 2024 19:17
ESPA
ΑρχικήΚΟΣΜΟΣΗ Ισπανία δεν διακόπτει τη χρηματοδότηση της UNRWA – Παρακολουθεί στενά την...

Η Ισπανία δεν διακόπτει τη χρηματοδότηση της UNRWA – Παρακολουθεί στενά την εσωτερική έρευνα

H Ισπανία θα διατηρήσει την υποστήριξή της στην υπηρεσία του ΟΗΕ για τους Παλαιστίνιους Πρόσφυγες (UNRWA), παρά το γεγονός ότι δώδεκα χώρες έχουν ήδη διακόψει τη χρηματοδότησή της, θέτοντας σε κίνδυνο τη συνέχεια της.

Ανταπόκριση – Ισπανία: Δώρα Μακρή | ΕΡΤ

Αυτό ανακοίνωσε πριν λίγο από την Βουλή ο Ισπανός ΥΠΕΞ Χοσέ Μανουέλ Αλμπάρες ο οποίος τόνισε ότι αυτή η υπηρεσία των Ηνωμένων Εθνών είναι «απαραίτητη για να ανακουφίσει […] την τρομερή ανθρωπιστική καταστροφή» που συμβαίνει στη Γάζα και πρόσθεσε ότι η Ισπανία «δεν θα τροποποιήσει τη σχέση της» μαζί της, αν και «παρακολουθεί στενά την εσωτερική έρευνα» που ξεκίνησε ο ΟΗΕ για τη συμμετοχή ορισμένων υπαλλήλων της στις τρομοκρατικές ενέργειες της 7ης Οκτωβρίου κατά του Ισραήλ.

Ο επικεφαλής της ισπανικής διπλωματίας τόνισε ότι αυτοί που κατηγορούνται για συμμετοχή στην επίθεση της Χαμάς είναι δώδεκα υπάλληλοι της UNRWA -εννέα από τους οποίους έχουν ήδη απολυθεί και ένας έχει ήδη πεθάνει-, σε σύγκριση με τους 30.000 ανθρώπους που εργάζονται για την συγκεκριμένη υπηρεσία.

Ήδη έχουν δηλώσει την διακοπή χρηματοδότησης της συγκεκριμένης υπηρεσίας οι: Γαλλία, Ηνωμένες Πολιτείες, Βρετανία, Γερμανία, Γαλλία, Ιταλία, Ολλανδία, Φινλανδία, Ελβετία, Καναδάς και Αυστραλία.

www.ertnews.gr

Περισσότερα Εδω!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μετάβαση στο περιεχόμενο