26.8 C
Almyros
23 Σεπτεμβρίου 2024 17:28
ESPA
ΑρχικήΚΟΣΜΟΣΗ Κομισιόν απαγορεύει το TikTok σε υπηρεσιακές συσκευές

Η Κομισιόν απαγορεύει το TikTok σε υπηρεσιακές συσκευές

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή απαγόρευσε την Πέμπτη το TikTok σε επίσημες συσκευές που χρησιμοποιούνται από το προσωπικό εν μέσω ανησυχιών για την προστασία των δεδομένων, καθώς η ΕΕ επιδιώκει να ενισχύσει την κυβερνοασφάλειά

Η TikTok, της οποίας η μητρική εταιρεία ByteDance είναι κινεζική, έχει αντιμετωπίσει αυξημένο έλεγχο της Δύσης τους τελευταίους μήνες λόγω των φόβων σχετικά με τη δυνατότητα πρόσβασης του Πεκίνου στα δεδομένα των χρηστών.

Η νέα απαγόρευση σημαίνει επίσης ότι το προσωπικό της Ευρωπαϊκής Επιτροπής δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει την εφαρμογή κοινής χρήσης βίντεο σε προσωπικές συσκευές, συμπεριλαμβανομένων των τηλεφώνων που έχουν εγκατεστημένες επίσημες εφαρμογές επικοινωνίας της ΕΕ. Οι εργαζόμενοι πρέπει να αφαιρέσουν την εφαρμογή το συντομότερο δυνατό και θα πρέπει να το κάνουν έως τις 15 Μαρτίου.

Η εκπρόσωπος της ΕΕ Sonya Gospodinova είπε ότι το εταιρικό διοικητικό συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, του εκτελεστικού βραχίονα της ΕΕ, έλαβε την απόφαση για λόγους ασφαλείας. «Το μέτρο αποσκοπεί στην προστασία της Επιτροπής από απειλές και ενέργειες για την κυβερνοασφάλεια που μπορεί να αξιοποιηθούν για κυβερνοεπιθέσεις κατά του εταιρικού περιβάλλοντος της επιτροπής», είπε.

Δεν υπήρξε κανένα άμεσο σχόλιο για το εάν άλλα θεσμικά όργανα της ΕΕ θα λάμβαναν παρόμοια μέτρα. Μετά τη δημοσιοποίηση της είδησης, ο Επίτροπος βιομηχανίας της ΕΕ Τιερί Μπρετόν επεσήμανε τους κινδύνους για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο. «Ως θεσμικό όργανο, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει, από την αρχή της θητείας της εστιάσει στην ασφάλεια στον κυβερνοχώρο, προστατεύοντας τους συναδέλφους μας και, φυσικά, όλους όσοι εργάζονται εδώ στην Επιτροπή», είπε ο Μπρετόν στους δημοσιογράφους.

Ένας εκπρόσωπος του TikTok δήλωσε ότι είναι «απογοητευμένος με αυτήν την απόφαση, η οποία πιστεύουμε ότι είναι λανθασμένη και βασίζεται σε θεμελιώδεις παρανοήσεις».

Τον Νοέμβριο, το TikTok παραδέχτηκε ότι κάποιο προσωπικό στην Κίνα μπορεί να έχει πρόσβαση στα δεδομένα των Ευρωπαίων χρηστών. Ωστόσο, η εταιρεία αρνείται ότι η κινεζική κυβέρνηση έχει οποιονδήποτε έλεγχο ή πρόσβαση.

Η TikTok τόνισε την Πέμπτη ότι προστατεύει τα δεδομένα 125 εκατομμυρίων χρηστών μηνιαίως στην Ευρωπαϊκή Ένωση και λαμβάνει μέτρα για την ενίσχυση της ασφάλειας δεδομένων.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες απαγόρευσαν πέρυσι την εφαρμογή από συσκευές της ομοσπονδιακής κυβέρνησης και ορισμένοι αμερικανοί νομοθέτες προσπαθούν να απαγορεύσουν στο TikTok να λειτουργεί στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Τον περασμένο μήνα, η ολλανδική κυβέρνηση φέρεται να συμβούλεψε τους δημόσιους αξιωματούχους να αποφύγουν από την εφαρμογή για παρόμοιες ανησυχίες.

www.ertnews.gr

Περισσότερα Εδω!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μετάβαση στο περιεχόμενο