14.6 C
Almyros
30 Σεπτεμβρίου 2024 09:21
ESPA
ΑρχικήΘΕΣΣΑΛΙΑΙδιαίτερα χρήσιμη η συνεργασία εκπαιδευτικών της Λάρισας με ξένους συναδέλφους τους στο...

Ιδιαίτερα χρήσιμη η συνεργασία εκπαιδευτικών της Λάρισας με ξένους συναδέλφους τους στο erasmus +

Τα αποτελέσματα του ερευνητικού προγράμματος Erasmus+ με θέμα “Ελιά, η θυγατέρα του ήλιου” παρουσιάστηκαν σε ημερίδα στο 32ο Δημοτικό σχολείο Λάρισας.

Στο πρόγραμμα συμμετέχουν και συνεργάζονται το 32ο Λάρισας και δημοτικά σχολεία από την Ισπανία και τη Σλοβενία.

Ήδη, εκπαιδευτικοί από τις χώρες αυτές επισκέφθηκαν το σχολείο της Λάρισας, όπως επίσης, αντίστοιχα, λαρισαίοι δάσκαλοι βρέθηκαν στη Βαλένθια, τη Σεβίλη, τη Μαδρίτη και τη Λουμπλιάνα ανταλλάσσοντας καλές πρακτικές που αφορούν την ανακύκλωση, τη διατροφή και τον πολιτισμό.

Στις δράσεις του Erasmus + ενεπλάκησαν ενεργά και οι μαθητές. Για παράδειγμα, στο πλαίσιο του μαθήματος της Γλώσσας και του προγράμματος ERASMUS+ ¨ Ελιά: η θυγατέρα του ήλιου¨, οι μαθητές/τριες της Γ΄ τάξης ζωγράφισαν το δέντρο της ελιάς και έγραψαν τα δικά τους χαϊκού για την ελιά και το σπουδαίο λάδι. Επίσης, μαθητές παρασκεύασαν αρωματικά λάδια, ελαιόψωμο, έφτιαξαν βιβλίο συνταγών με λάδι και ελιές, έγραψαν παραμύθια για την ελιά, έκαναν κατασκευές.

Αλλά και οι εκπαιδευτικοί του 32ου δημοτικού σχολείου Λάρισας, στις επισκέψεις τους στα σχολεία των άλλων χωρών είχαν την ευκαιρία να επιμορφωθούν, να παρακολουθήσουν πώς εργάζονται οι ξένοι συνάδελφοί τους στην τάξη και οι μαθητές τους

Όλες αυτές τις εμπειρίες τους έκαναν γνωστές σε γονείς και στο ευρύ κοινό που βρέθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων, νωρίτερα το απόγευμα του 32ου δημοτικού στη συνοικία του προφήτη Ηλία, οι εκπαιδευτικοί του σχολείου αλλά και των σχολείων της Ισπανίας που ταξίδεψαν και βρέθηκαν στη Λάρισα για την ημερίδα.

Με πολύ θερμά λόγια για το πρόγραμμα μίλησε η διευθύντρια α βάθμιας εκπαίδευσης Λάρισας Κατερίνα Καραγιώργου και οι αντιδήμαρχοι του Δ. Λαρισαίων Γιάννης Αλεξούλης και Δημήτρης Δεληγιάννης.

Η Δ/ντρια του 32ου Δημ. Σχ.Λάρισας Ευανθία Μποντικούλη αναφέρθηκε και ευχαρίστησε όλους όσοι συνέδραμαν ως σήμερα στην πληρέστερη διεξαγωγή του ερευνητικού προγράμματος.

www.ertnews.gr

Περισσότερα Εδω!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μετάβαση στο περιεχόμενο