15.7 C
Almyros
24 Σεπτεμβρίου 2024 05:23
ESPA
ΑρχικήΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΙntel λογισμικό: Στόχος οι πωλήσεις 1 δισ. δολαρίων έως το 2027

Ιntel λογισμικό: Στόχος οι πωλήσεις 1 δισ. δολαρίων έως το 2027

Η Intel … ξεπουλάει το λογισμικό της και θα μπορούσε να έχει σωρευτικά έσοδα ύψους 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων από τις πωλήσεις software μέχρι το τέλος του 2027, δήλωσε στο Reuters ο Chief Technology Officer, Greg Lavender.

Βιετνάμ: Πώς έχασε επενδύσεις – μαμούθ από Intel και LG Chem

Ο τεχνολογικός κολοσσός κατέγραψε έσοδα 100 εκατομμυρίων δολαρίων από πωλήσεις λογισμικού το 2021, τη χρονιά που o Lavender «μεταγράφηκε» από την εταιρεία cloud computing VMware από τον CEO Pat Gelsinger, προκειμένου να κατευθύνει τη στρατηγική λογισμικού του κατασκευαστή ημιαγωγών. Από τότε, η Intel έχει εξαγοράσει τρεις εταιρείες λογισμικού.

«Έχω στόχο να φτάσω σε έσοδα το 1 δισεκατομμύριο δολάρια από συνδρομές λογισμικού και προγραμματιστών στο cloud», είπε. «Νομίζω ότι είμαι σε καλό δρόμο για να πετύχω αυτόν τον στόχο μέχρι το τέλος του 2027… ίσως και νωρίτερα».

Intel: Εσοδα 54 δισ. το 2023 από λογισμικό

Η Intel, η οποία κατέγραψε έσοδα 54 δισεκατομμυρίων δολαρίων το 2023, προσφέρει μια σειρά από υπηρεσίες λογισμικού και εργαλείων προς μίσθωση, που περιλαμβάνουν από το cloud computing έως την τεχνητή νοημοσύνη.

Ο Lavender είπε ότι η στρατηγική του είναι να επικεντρωθεί στην παροχή υπηρεσιών στην τεχνητή νοημοσύνη, την απόδοση και την ασφάλεια και η εταιρεία έχει επενδύσει και στους τρεις τομείς.

Ο CTO της Intel σημείωσε ότι βλέπει «υψηλή ζήτηση» για το επερχόμενο τσιπ Gaudi 3, το οποίο πιστεύει ότι μπορεί να βοηθήσει την εταιρεία να πάρει τη δεύτερη θέση στην αγορά τσιπ τεχνητής νοημοσύνης.

Οι επεξεργαστές τεχνητής νοημοσύνης τόσο της Intel όσο και της Advanced Micro Devices (AMD), δεν έχουν κάνει μέχρι στιγμής μεγάλη πρόοδο για να μειώσουν την κυριαρχία της ηγέτιδας στην αγορά Nvidia, η οποία ήλεγχε περίπου το 83% της αγοράς ημιαγωγών το 2023.

Ο Lavender είπε ότι η Intel υποστηρίζει πρωτοβουλίες ανοιχτού κώδικα που επιδιώκουν να δημιουργήσουν λογισμικό και εργαλεία που θα είναι σε θέση να τροφοδοτούν ένα ευρύ φάσμα ημιαγωγών AI και αναμένει περαιτέρω ανακαλύψεις τους επόμενους μήνες.

Μέρος της επιτυχίας της Nvidia συνδέεται με το λογισμικό της CUDA, το οποίο κρατά τους προγραμματιστές “δεμένους” με τα τσιπ Nvidia. Η αντιμονοπωλιακή ρυθμιστική αρχή της Γαλλίας πρόκειται να επιβάλει πρόστιμο στη Nvidia για ύποπτη μονοπωλιακή συμπεριφορά, σύμφωνα με πηγές του Reuters. Η γαλλική εποπτική αρχή έχει εκφράσει ανησυχίες σχετικά με την εξάρτηση του τομέα της γενετικής τεχνητής νοημοσύνης από το CUDA.

Αντίθετα, η Intel είναι μέρος του UXL Foundation, μιας κοινοπραξίας τεχνολογικών εταιρειών που αναπτύσσουν ένα έργο ανοιχτού κώδικα που στοχεύει στην εκτέλεση κώδικα υπολογιστή σε οποιοδήποτε μηχάνημα, ανεξάρτητα από το τσιπ και το υλικό που τον τροφοδοτεί.

Άλλα μέλη του UXL Foundation είναι η Qualcomm. η Samsung Electronics και η Arm Holdings.



Περισσότερα Εδω!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μετάβαση στο περιεχόμενο