26.2 C
Almyros
3 Οκτωβρίου 2024 13:17
ESPA
ΑρχικήΚΟΣΜΟΣΗΠΑ: Εβραίος έχασε τη ζωή του σε συγκρούσεις ανάμεσα σε φιλοϊσραηλινούς και...

ΗΠΑ: Εβραίος έχασε τη ζωή του σε συγκρούσεις ανάμεσα σε φιλοϊσραηλινούς και φιλοπαλαιστίνιους διαδηλωτές     

Στην Καλιφόρνια η αστυνομία ξεκίνησε έρευνα για τον θάνατο ενός Εβραίου, ο οποίος κατέληξε έπειτα από συγκρούσεις ανάμεσα σε φιλοϊσραηλινούς και φιλοπαλαιστίνιους διαδηλωτές.

Τα επεισόδια ξέσπασαν την Κυριακή ανάμεσα σε διαδηλωτές των δύο συγκεντρώσεων, της μιας φιλοπαλαιστινιακής και της άλλης φιλοϊσραηλινής, στο Θάουζεντ Όουκς, στα βορειοδυτικά του Λος Άντζελες.

Το θύμα, ο 69χρονος Πολ Κέσλερ, «έφερε τραύμα στο κρανίο», διευκρινίζεται στην ανακοίνωση. «Μάρτυρες ανέφεραν ότι ο Κέσλερ είχε εμπλακεί σε διαπληκτισμό με έναν ή περισσότερους διαδηλωτές» της φιλοπαλαιστινιακής συγκέντρωσης.

Στη διάρκεια του διαπληκτισμού, ο Πολ Κέσλερ έπεσε προς τα πίσω και χτύπησε το κεφάλι στο έδαφος. Υπέκυψε στα τραύματά του χθες, Δευτέρα, συμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας.

Οι διαδηλώσεις στις ΗΠΑ, υπέρ της μίας η της άλλης πλευράς, για τον πόλεμο στο Ισραήλ και στη Λωρίδα της Γάζας αυξάνονται. Μόλις χθες Δευτέρα στο Άγαλμα της Ελευθερίας στη Νέα Υόρκη εκατοντάδες προοδευτικοί Αμερικανοί εβραίοι ακτιβιστές έκαναν κατάληψη ειρηνικά υπέρ των Παλαιστινίων και απαιτώντας απο το Ισραήλ την κατάπαυση του πυρός.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP, Reuters

www.ertnews.gr

Περισσότερα Εδω!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μετάβαση στο περιεχόμενο