25.7 C
Almyros
24 Σεπτεμβρίου 2024 13:16
ESPA
ΑρχικήΚΟΣΜΟΣΙράν: Προειδοποίησε τη Χεζμπολάχ για δολοφονία του Χ. Νασράλα από το Ισραήλ

Ιράν: Προειδοποίησε τη Χεζμπολάχ για δολοφονία του Χ. Νασράλα από το Ισραήλ

Ο ιστότοπος “Sky News Arabia” μετέδωσε ότι η ισραηλινή εφημερίδα “Yedioth Ahronoth” έγραψε ότι το Ιράν είχε προειδοποιήσει τη “Χεζμπολάχ” για την πιθανότητα το Ισραήλ να δολοφονήσει τον Γενικό Γραμματέα της, Χασάν Νασράλα.

Το ρεπορτάζ της εφημερίδας ανέφερε ότι ένας Ιρανός απεσταλμένος έφτασε στη Βηρυτό αμέσως μετά τη δολοφονία του ηγέτη της μονάδας “Νάσερ” της Χεζμπολάχ στο νότιο Λίβανο, Ταλίμπ Σάμι Αμπντουλάχ, και συναντήθηκε με τους πολύ κοντινούς του Χασάν Νασράλα σε ένα κλειστό δωμάτιο για να τους ενημερώσει για την ανησυχία του Ιράν ότι το Ισραήλ στόχευε τον ίδιο τον Νασράλα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, έχει γίνει αντιληπτό εδώ και καιρό ότι η Χεζμπολάχ πιστεύει ότι το Ισραήλ δεν σκοπεύει να εξαλείψει τον Νασράλα.

Ο Νασράλα παραμένει η πιο εξέχουσα φυσιογνωμία της Χεζμπολάχ, η εφημερίδα αναφέρει ότι οι αναφορές που μερικές φορές κατονομάζουν πιθανούς διαδόχους ίσως ενοχλούν τον Νασράλα, καθώς το Τελ Αβίβ θεωρείται ύποπτο ότι διέρρευσε αυτές τις πληροφορίες για να τον αποδυναμώσει και να δημιουργήσει εσωτερική ένταση στην ηγεσία της Χεζμπολάχ.

H “Yedioth Ahronoth” έγραψε επίσης ότι η Mossad «φαίνεται να γνωρίζει την ακριβή τοποθεσία του Nasrallah ανά πάσα στιγμή, ακόμα κι αν αλλάξει τοποθεσίες του, οι άνδρες μας είναι καλά ενημερωμένοι». Το δημοσίευμα προσθέτει: «Ο ίδιος ο Νασράλα γνωρίζει ότι το Ισραήλ μπορεί να τον φτάσει, αλλά είναι απρόθυμος να το κάνει».

 Παρά τα αυστηρά μέτρα ασφαλείας γύρω του, ο πρώην επικεφαλής της Μοσάντ Γιόσι Κοέν δήλωσε πρόσφατα: «Γνωρίζουμε την ακριβή τοποθεσία του γενικού γραμματέα της τρομοκρατικής οργάνωσης και μπορούμε να τον εξαλείψουμε ανά πάσα στιγμή».

 Εμφανίστηκε βέβαιος  ότι αν ληφθεί απόφαση να ξεκαθαρίσει το Ισραήλ  τους λογαριασμούς με τον Νασράλα,  μπορεί να το κάνει ανά πάσα στιγμή.

Μετάφραση: Ουαλίντ Ελίας

www.ertnews.gr

Περισσότερα Εδω!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μετάβαση στο περιεχόμενο