27.3 C
Almyros
24 Σεπτεμβρίου 2024 17:31
ESPA
ΑρχικήΚΟΣΜΟΣΙταλία: Η ασφάλεια στη Ρώμη στα επίπεδα της 11ης Σεπτεμβρίου 2001 –...

Ιταλία: Η ασφάλεια στη Ρώμη στα επίπεδα της 11ης Σεπτεμβρίου 2001 – Σήμερα η διαδήλωση υπέρ των Παλαιστινίων

Ανταπόκριση από την Ιταλία για την ΕΡΤ: Κρίστιαν Μαυρής

Στην Ιταλία, δεδομένης της Ισραηλο-Παλαιστινιακής κρίσης των τελευταίων ημερών, το Υπουργείο Εσωτερικών αυξάνει το επίπεδο ασφαλείας, την ημέρα της καθιστικής διαμαρτυρίας υπέρ των Παλαιστινίων η οποία θα λάβει χώρα σήμερα 13/10 στη Ρώμη, στις 6μμ τοπική ώρα.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Adnkronos, η διαδήλωση ονομάζεται ‘Παλαιστίνη ελεύθερη! Με αντίσταση μέχρι τη νίκη’ και θα πραγματοποιηθεί την ίδια ημέρα που επικαλέστηκε ο Χαλέντ Μεσάλ, πρώην επικεφαλής του πολιτικού γραφείου της Χαμάς, ως Παρασκευή διαδηλώσεων και διαμαρτυριών του αραβικού κόσμου.

Όπως μεταδίδει το Rainews, το Ιταλικό ΥπΕσ δίνει μέγιστη προσοχή στα αεροδρόμια και στον έλεγχο των αποσκευών στα δύο αεροδρόμια της Ιταλικής πρωτεύουσας – Φιουμιτσίνο και Τσιαμπίνο – στους σιδηροδρομικούς σταθμούς αλλά και σε δημοφιλή τουριστικά θέρετρα όπως το Κολοσσαίο και το Βατικανό.
Μάλιστα το κρατικό Ιταλικό κανάλι επικαλείται δήλωση του νομάρχη της Ρώμης, Λαμπέρτο Τζιανίνι, σύμφωνα με τον οποίο θα υπάρξει “ενίσχυση της επαγρύπνησης στην πρωτεύουσα στα επίπεδα της 11ης Σεπτεμβρίου 2001”. 

Επίσης, ο Ιταλικός Τύπος υπογραμμίζει πως εντείνονται οι περιπολίες των Αρχών αλλά και η προσοχή στους θεσμικούς χώρους και “στους εβραϊκούς χώρους από το γκέτο μέχρι τη συναγωγή” με “αναδιαμορφωμένη είσοδος στον Άγιο Πέτρο” και “ελέγχους και στο τζαμί”.

Από το Μεγάλο Τζαμί της Ρώμης ο πρόεδρος Νάιμ Νασραλά απευθύνει “μια μεγάλη έκκληση για την ειρήνη ως Ισλαμικό Πολιτιστικό Κέντρο της Ιταλίας, αλλά δεν θα το κάνουμε στην προσευχή της Παρασκευής στο Μεγάλο Τζαμί της Ρώμης, διότι σεβόμαστε μια συμπεριφορά που έχει πάντα υιοθετηθεί: η προσευχή, όπως συμβαίνει σε δύσκολες και οδυνηρές στιγμές όπως αυτή, πρέπει να βιώνεται με οικειότητα και δεν πρέπει να πολιτικοποιείται ή να εργαλειοποιείται”.

www.ertnews.gr

Περισσότερα Εδω!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μετάβαση στο περιεχόμενο