26.8 C
Almyros
23 Σεπτεμβρίου 2024 17:32
ESPA
ΑρχικήΑΘΛΗΤΙΚΑ“Κανονιές” νίκης στην εκπνοή

“Κανονιές” νίκης στην εκπνοή

 

Οι “κανονιέρηδες” με ένα εντυπωσιακό σουτ του Ζορζίνιο στο 90’+3′, γύρισαν τούμπα το ματς στο Μπέρμιγχαμ, επικρατώντας της Άστον Βίλα με 4:2. Το κερασάκι στην… τούρτα μπήκε στην τελευταία φάση του αγώνα από τον Γκάμπριελ Μαρτινέλι σε κενή εστία.

Ο αγώνας

Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ξεκίνησε το παιχνίδι η Άστον Βίλα, η οποία βρήκε νωρίς δίχτυα. Ο Κας, λειτούργησε εξαιρετικά ανασταλτικά, μοίρασε στον Ουότκινς, ο οποίος με ωραία κίνηση και δυνατό σουτ κέρδισε τον Ράμσντεϊλ για το 1:0. Η απάντηση της Άρσεναλ ήταν άμεση. Σε μία επίθεση διαρκείας, ο Μινγκς προσπάθησε να απομακρύνει αλλά έστρωσε την μπάλα στον Σάκα, ο οποίος με δυνατό σουτ ισοφάρισε σε 1:1. Ο ρυθμός του αγώνα έπεσε σε αυτό το σημείο. Φάσεις δεν υπήρχαν, αλλά δεν ισχύει το ίδιο και για τα γκολ. Στο 32ο λεπτό, οι γηπεδούχοι ανέκτησαν το προβάδισμα. Οι “χωριάτες” αναπτύχθηκαν ωραία, η μπάλα στρώθηκε στον Φελίπε Κουτίνιο στο ύψος του πέναλτι, ο οποίος δεν είχε πρόβλημα να διαμορφώσει το 2:1.

Αρκετά πιεστικοί ήταν οι “κανονιέρηδες” με την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου με τον Σάκα να δοκιμάζει διαρκώς τα… πόδια του, χωρίς ωστόσο να μπορεί να βρει εστία. Η πιο καλή στιγμή ήρθε στο 56′ με τον Ενκέτια, ο οποίος πήρε την κεφαλιά αλλά η μπάλα βρήκε στο οριζόντιο δοκάρι του Μαρτίνες. Η υπεροχή της Άρσεναλ μετουσιώθηκε σε γκολ με τον Ζιντσένκο. Ο Ουκρανός βρέθηκε σε καλή θέση έξω από την περιοχή, δοκίμασε τα πόδια του και κέρδισε τον Αργεντινό τερματοφύλακα για το 2:2. Ένα λεπτό αργότερα, οι “κανονιέρηδες” σπατάλησαν τεράστια ευκαιρία για να γυρίσουν τούμπα το ματς, αλλά ο Ενκέτια αστόχησε στο τετ-α-τετ. Στο 77′ ο αρχηγός της Άρσεναλ, Μάρτιν Έντεγκαρντ μετά από λάθος της άμυνας της Βίλα, βρέθηκε μόνος του με τον Μαρτίνες, αλλά το πλασέ του πέρασε αουτ. Το παιχνίδι είχε ανοίξει για τα καλά και στο 82′ οι “χωριάτες” βγήκαν στην αντεπίθεση με τον Μπέιλι να πιάνει ένα δυνατό σουτ, αλλά τον Ράμσντεϊλ να αποκρούει και να στέλνει την μπάλα στο δοκάρι της εστίας του. Η Άρσεναλ, στο 87′ σπατάλησε ακόμα μία σημαντική ευκαιρία με τον Σάκα. Στο 93′ η ομάδα του Μίκελ Αρτέτα με ένα δυνατό σουτ του Ζορζίνιο, έκανε το 3:2 και… έκλεψε τη νίκη από τους “χωριάτες”. Το τέρμα χρεώθηκε αυτογκόλ του Αργεντινού τερματοφύλακα, αφού η μπάλα βρήκε στο κεφάλι του και κατέληξε στα δίχτυα. Οι φιλοξενούμενοι δεν σταμάτησαν εκεί, αφού στην τελευταία φάση του αγώνα, η Άρσεναλ βγήκε στην αντεπίθεση, ο Μαρτίνες είχε προωθηθεί και ο Μαρτινέλι σε κενή εστία έκανε το τελικό 4:2.

ΓΚΟΛ  6′ Γουότκινς, 32′ Κουτίνιο / 16′ Σάκα, 61′ Ζιντσένκο, 90′ +3′ Μαρτίνες (αυτ.), 90’+8′ Μαρτινέλι
Δοκάρι:  82′ Μπέιλι /56′ Ενκέτια
Κίτρινες: 45’+2′ Λουίζ, 84′ Μαρτίνες / 45’+2′ Σάκα
Κόκκινη:
Stats: Με το τέρμα που σημείωσε στο 6ο λεπτό της αναμέτρησης, ο Όλι Γουότκινς σκόραρε για 4ο διαδοχικό παιχνίδι στην Premier League. / Ο Μπουκαγιό Σάκα έχει πλέον συμμετοχή σε 17 γκολ της Άρσεναλ στο φετινό πρωτάθλημα (9 γκολ – 8 ασίστ), έχοντας μπροστά του μόνο τους Έρλινγκ Χάλαντ (συμμετοχή σε 30 γκολ) και Χάρι Κέιν (συμμετοχή σε 18 γκολ).

Άστον Βίλα (Ουνάι Έμερι): Μαρτίνες, Κας, Κόνσα, Μινγκς, Μορένο (78′ Ντιν), ΜακΓκιν, Καμαρά, Λουίζ (67′ Ντεντόνκερ), Μπουεντία (67′ Μπέιλι), Κουτίνιο (62′ Ράμσεϊ), Γουότκινς (78′ Ντουράν)

Άρσεναλ (Μικέλ Αρτέτα): Ράμσντεϊλ, Γουάιτ (79′ Τομιγιάσου), Σαλίμπα, Γκάμπριελ, Ζιντσένκο (90΄+5΄Τίερνι), Τζάκα (79′ Βιέιρα), Ζορζίνιο, Σάκα, Έντεγκααρντ (90’+5′ Χόλντινγκ), Τροσάρ (68′ Μαρτινέλι), Ενκέτια

Ακολουθούν…
Άστον Βίλα: Εκτός με Έβερτον (25/02)
Άρσεναλ: Εκτός με Λέστερ (25/02)

Περισσότερα Εδω!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μετάβαση στο περιεχόμενο