11.7 C
Almyros
2 Οκτωβρίου 2024 04:29
ESPA
ΑρχικήΜΑΓΝΗΣΙΑΚαταδικάστηκε 47χρονος που έκλεψε πορτοφόλι Βολιώτισσας μέσα από το σπίτι της –...

Καταδικάστηκε 47χρονος που έκλεψε πορτοφόλι Βολιώτισσας μέσα από το σπίτι της – Επιχείρησε διάρρηξη και σε μονοκατοικία ηλικιωμένης

Καταδικάστηκε χθες για κλοπή, τετελεσμένη και σε απόπειρα, 47χρονος Ρομ, ο οποίος στις 26/10 συνελήφθη αφού έκλεψε πορτοφόλι γυναίκας από κουζίνα σπιτιού στην Νεάπολη Βόλου, αλλά και επιχείρησε να εισβάλει σε ακόμη μια κατοικία ηλικιωμένης στην ίδια περιοχή αλλά χωρίς επιτυχία.

Χθες ενώπιον του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Βόλου ο ίδιος δεν παρουσιάστηκε αυτοπροσώπως αλλά εκπροσωπήθηκε από πληρεξούσιο δικηγόρο, ενώ ως μάρτυρες κατέθεσαν οι δύο παθούσες.
Όπως είπε η 55χρονη που έπεσε θύμα της κλοπής, η ίδια βρισκόταν σπίτι μαζί με την κόρη και την εγγονή της, όταν στις 8 το απόγευμα άκουσε θόρυβο από την είσοδο του σπιτιού, όπου η πόρτα ήταν ανοιχτή και είχε μόνο την σίτα, αλλά υπέθεσε ότι προερχόταν από συγγενή της.

Η γυναίκα αντιλήφθηκε την κλοπή μόνο μισή ώρα αργότερα, όταν έλαβε κλήση από την αστυνομία που την ειδοποίησε πως έχει κατασχεθεί από τον δράστη το πορτοφόλι της που περιείχε 60 ευρώ και 3 τραπεζικές κάρτες. Η 50χρονη δήλωσε ακόμη πως δεν επιθυμεί την ποινική δίωξη του κατηγορούμενου, καθώς τα κλεμμένα αντικείμενα της επιστράφηκαν από την αστυνομία.

Ομοίως και η ηλικιωμένη, στο σπίτι της οποία επιχείρησε να μπει νωρίτερα την ίδια μέρα ο 47χρονος ενώ εκείνη έλειπε, δήλωσε στην κατάθεσή της πως δεν επιθυμεί την τιμωρία του, «μόνο να μην με ξαναενοχλήσει, να με αφήσει ήσυχη».

Όπως είπε, ο κατηγορούμενος είχε μπει άλλες δύο φορές στην κατοικία της, χωρίς ωστόσο να την πειράξει, με τα παιδιά της να εγκαθιστούν κλειστό κύκλωμα με κάμερες έξω από το σπίτι, χάρη στο οποίο ταυτοποιήθηκε ο δράστης την τρίτη φορά που επιχείρησε να εισβάλλει.
Τα παιδιά της ηλικιωμένης είδαν το βιντεοληπτικό υλικό και ειδοποίησαν την αστυνομία, δυνάμεις της οποίας εντόπισαν τον 47χρονο λίγο μετά την κλοπή που διέπραξε στο σπίτι της 55χρονης.
Ο συνήγορος του κατηγορούμενου, προς υπεράσπιση του τελευταίου, δήλωσε πως ο 47χρονος δεν παρουσιάστηκε καθώς είναι τοξικομανής και αναμένει να γίνει δεκτός σε πρόγραμμα απεξάρτησης εντός των ημερών, ενώ ο ίδιος πρότεινε στις δύο παθούσες να τους δώσει ποσό ως αποζημίωση και οι ίδιες δεν το δέχτηκαν.

Η Εισαγγελέας της έδρας πρότεινε την ενοχή του 47χρονου, και το δικαστήριο τον έκρινε ένοχο όπως κατηγορούταν, καταδικάζοντάς τον σε συνολική ποινή φυλάκισης 10 μηνών με τριετή αναστολή και δικαίωμα έφεσης με αναστέλλουσα δύναμη.

Περισσότερα Εδω!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μετάβαση στο περιεχόμενο