23.8 C
Almyros
25 Σεπτεμβρίου 2024 21:20
ESPA
ΑρχικήΜΑΓΝΗΣΙΑΛαμπρός εορτασμός του Αγίου Δημητρίου του Μυροβλύτου από την Μητρόπολη Δημητριάδος

Λαμπρός εορτασμός του Αγίου Δημητρίου του Μυροβλύτου από την Μητρόπολη Δημητριάδος

Με λαμπρότητα, η Εκκλησία της Δημητριάδος γιόρτασε την μνήμη του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Δημητρίου του Μυροβλύτου. Την παραμονή της εορτής ο Σεβ. Μητροπολίτης, κ. Ιγνάτιος χοροστάτησε, κατά τον Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό, στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Αλμυρού, όπου τον πλαισίωσαν οι Κληρικοί της  εκεί επαρχίας, παρουσία του Δημάρχου κ. Ευάγγελου Χατζηκυριάκου, του νεοεκλεγέντος Δημάρχου κ. Δημητρίου Εσερίδη και πλήθους κόσμου. Κατά την διάρκεια του Εσπερινού, ο Σεβασμιώτατος προεχείρησε σε Αναγνώστη τον μαθητή Β΄ Λυκείου Στέργιο – Στυλιανό Τσαντίδη.

Ανήμερα της εορτής ο Σεβασμιώτατος λειτούργησε στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Βόλου. Κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας, ο κ. Ιγνάτιος τέλεσε την εις Διάκονον Χειροτονία του π. Νεκταρίου Μαρμαρά, εγγάμου και πατέρα ενός τέκνου, ο οποίος είναι Πτυχιούχος της Θεολογικής Σχολής του Α.Π.Θ. και κάτοχος master της ιδίας Σχολής.

Ο Σεβασμιώτατος κάλεσε τον νέο Διάκονο να διακονήσει την ενότητα των πιστών με τον Χριστό και μεταξύ μας, την ζωντανή Ελληνορθόδοξη οικογένεια, τον κάθε άνθρωπο, ως ζωντανή εικόνα του Θεού. Η εις Πρεσβύτερον Χειροτονία του π. Νεκταρίου θα τελεστεί την Κυριακή 29/10, στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Βόλου.

www.ertnews.gr

Περισσότερα Εδω!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μετάβαση στο περιεχόμενο