22.3 C
Almyros
23 Σεπτεμβρίου 2024 19:20
ESPA
ΑρχικήΘΕΣΣΑΛΙΑΛάρισα: «Ουσιαστικές λύσεις» στα προβλήματά τους ζητούν οι πλημμυροπαθείς της Γιάννουλης

Λάρισα: «Ουσιαστικές λύσεις» στα προβλήματά τους ζητούν οι πλημμυροπαθείς της Γιάννουλης

Να δώσει «λύσεις στα προβλήματα των πλημμυροπαθών» καλεί την κυβέρνηση με επιστολή της η Επιτροπή Πλημμυροπαθών Εργατικών Κατοικιών Γιάννουλης.

Σε σχετική ανακοίνωση, η επιτροπή επισημαίνει ότι ο αρμόδιος υπουργός Κλιματικής Αλλαγής και Πολιτικής Προστασίας κ. Τριαντόπουλος εξακολουθεί να αποφεύγει από τον Σεπτέμβρη του 2023 να συναντήσει την επιτροπή.

Όπως αναφέρουν στην επιστολή τους – «… μας έπνιξε η εγκληματική πολιτική όλων διαχρονικά των κυβερνήσεων, περιφέρειας και δήμων, που δεν σχεδίασαν και δεν κατασκεύασαν ένα σύνολο αντιπλημμυρικών έργων και δεν συντήρησαν τα υπάρχοντα στην Θεσσαλία… Τόσο στην διάρκεια της πλημμύρας, όσο και όλους αυτούς τους μήνες είμαστε ουσιαστικά μόνοι μας… Η κυβέρνηση έκρινε αυθαίρετα ως πλημμυροπαθείς, μόνο τους ιδιοκτήτες ή ενοικιαστές των ισογείων διαμερισμάτων… οι ζημιές είναι τουλάχιστον πενταπλάσιες σε αξία, αφού στην μεγάλη πλειοψηφία των ισογείων διαμερισμάτων, καταστράφηκε και πετάχθηκε το σύνολο της οικοσκευής… ψίχουλα, όλους τους ιδιοκτήτες των υπογείων – αποθηκών τα οποία πλημμύρισαν μέχρι το ταβάνι… Απέκλεισε επίσης απο αποζημίωση, τους κοινόχρηστους χώρους των εργατικών πολυκατοικιών…».

Ζητούν να αποζημιωθούν όλοι οι πλημμυροπαθείς στο 100%, να καταργηθεί ο ΕΝΦΙΑ για τους πλημμυροπαθείς, να δοθεί έκτακτο βοήθημα σε κάθε οικογένεια, να ανασταλεί η πληρωμή λογαριασμών για 1 χρόνο, να καλυφθεί πλήρως το ενοίκιο από το κράτος, κ.λπ.

www.ertnews.gr

Περισσότερα Εδω!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μετάβαση στο περιεχόμενο