11.7 C
Almyros
2 Οκτωβρίου 2024 08:21
ESPA
ΑρχικήΚΟΣΜΟΣΛονδίνο: Θα γίνει τελικά η πορεία υπέρ των Παλαιστινίων σε ώρα μακριά...

Λονδίνο: Θα γίνει τελικά η πορεία υπέρ των Παλαιστινίων σε ώρα μακριά από τις «εκδηλώσεις μνήμης»

Ο Ρίσι Σουνάκ χαρακτήρισε μια προγραμματισμένη πορεία υπέρ των Παλαιστινίων στο Λονδίνο την Ημέρα της Εκεχειρίας ως “ασέβεια” – αλλά αποδέχτηκε ότι η διαμαρτυρία θα πραγματοποιηθεί ως βασική ελευθερία.

Ο πρωθυπουργός συναντήθηκε με τον Επίτροπο της Μητροπολιτικής Αστυνομίας Σερ Μαρκ Ρόουλι σήμερα το απόγευμα – και όπως αναφέρεται τον θεωρούσε “υπεύθυνο” για την απόφαση του να δώσει το πράσινο φως στη διαδήλωση της 11ης Νοεμβρίου.

Ο επικεφαλης της Αστυνομίας είχε αντισταθεί στις εκκλήσεις να μπλοκάρει την πορεία καθώς όπως είπε εξασφάλισε ότι τηρούνται οι νόμοι.

Σε ανακοίνωση του, ο πρωθυπουργός δήλωσε: «Ελευθερία είναι το δικαίωμα της ειρηνικής διαμαρτυρίας. Και η δοκιμασία αυτής της ελευθερίας είναι εάν η δέσμευσή μας σε αυτήν μπορεί να επιβιώσει από τη δυσφορία και την απογοήτευση όσων επιδιώκουν να τη χρησιμοποιήσουν, ακόμα κι αν διαφωνούμε μαζί τους. Θα ανταποκριθούμε σε αυτή τη δοκιμασία και θα παραμείνουμε πιστοί στις αρχές μας».

«Είναι ευπρόσδεκτο το γεγονός ότι η αστυνομία επιβεβαίωσε ότι η πορεία θα είναι μακριά από το Κενοτάφιο και θα διασφαλίσει ότι οι ώρες (της πορείας) δεν έρχονται σε αντίθεση με οποιαδήποτε εκδήλωση μνήμης.

«Υπάρχει ο κίνδυνος όσων επιδιώκουν να διχάσουν την κοινωνία χρησιμοποιώντας αυτό το Σαββατοκύριακο ως πλατφόρμα για να το κάνουν. Αυτό συζήτησα με τον Επίτροπο της Μητροπολιτικής Αστυνομίας στη συνάντηση μας», πρόσθεσε ο Ρίσι Σούνακ.

Ανταπόκριση – Λονδίνο: Ευδοξία Λυμπέρη

www.ertnews.gr

Περισσότερα Εδω!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μετάβαση στο περιεχόμενο