26.4 C
Almyros
22 Σεπτεμβρίου 2024 17:16
ESPA
ΑρχικήΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ«Μετωπική» με το καλημέρα στις δημαιρεσίες του Δήμου Ρ. Φεραίου

«Μετωπική» με το καλημέρα στις δημαιρεσίες του Δήμου Ρ. Φεραίου

Μόνο με τις ψήφους της πλειοψηφίας πρόεδρος ο Χαράλαμπος Πάσχος στον δήμο Ρήγα Φεραίου

«Μετωπική» με το καλημέρα δημοτικής αρχής και μείζονας αντιπολίτευσης καταγράφηκε στις χθεσινές δημαιρεσίες του δήμου Ρήγα Φεραίου για την ανάδειξη νέου προεδρείου στο δημοτικό συμβούλιο, καθώς επίσης και δημοτικής επιτροπής.

Νέος πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου αναδείχτηκε ο Χαράλαμπος Πάσχος, με τις ψήφους όμως μόνο της πλειοψηφίας, ήτοι, 11, καθώς η μείζονα αντιπολίτευση καταψήφισε καταγγέλλοντας ότι η πρόταση του δημάρχου είναι προϊόν συμφωνίας μετά την προεκλογική συμπόρευση Πάσχου με Νασίκα, παρότι επί τέσσερα χρόνια ήταν «ορκισμένοι αντίπαλοι».

«Σεβόμαστε τον θεσμό του προέδρου, δε συναινούμε όμως στο πρόσωπο του κ. Πάσχου. Καταψηφίζουμε στο πρόσωπό του τις προεκλογικές “συμπράξεις” στον δήμο», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Παπαδάμ. «Εμείς μέχρι τελευταία μέρα θα ασκήσουμε τον ρόλο μας ως μείζονα αντιπολίτευση και δεν θα επιδιώξουμε συμπράξεις» πρόσθεσε.

Ο δήμαρχος Δημήτρης Νασίκας ανέφερε πως δεν εκπλήσσεται διότι ανέμενε τη συγκεκριμένη στάση, επέκρινε την επιλογή της μείζονος αντιπολίτευσης να μην ψηφίσει την πρότασή του και κάλεσε την ομάδα πλειοψηφίας να υπερψηφίσει τον κ. Γιάτσο στη θέση του αντιπροέδρου μολονότι ήταν πρόταση της αντιπολίτευσης, γιατί «πρέπει να πορευτούμε ενωτικά».

Η παράταξη Παπαδάμ καταψήφισε και τον γενικό γραμματέα του δημοτικού συμβουλίου Απόστολο Παπατόλια, που επίσης έλαβε 11 ψήφους, ενώ για τη θέση του αντιπροέδρου προτάθηκε από τη μειοψηφία ο Κωνσταντίνος Γιάτσιος που έλαβε 19 ψήφους και εκλέχτηκε.

Στις χθεσινοβραδινές δημαιρεσίες επίσης εκλέχτηκε η νέα δημοτική επιτροπή. Πρόεδρος θα είναι ο δήμαρχος Δημήτρης Νασίκας, ενώ από την πλειοψηφία επίσης εκλέχτηκαν οι Λευκή Κοντούρη- Καρατζιώλη και Δημήτρης Παλληκάρης. Από τη μείζονα αντιπολίτευση εκλέχτηκαν οι Γιώργος Παπαδάμ και Δημήτρης Καραβάς.

Τέλος, αντί για εντεταλμένοι σύμβουλοι αναλαμβάνουν χαρτοφυλάκιο αντιδημάρχου οι κ.κ. Χρήστος Σπαθής και Σάββας Τσαλδάρης.

Πηγή: Ταχυδρόμος

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μετάβαση στο περιεχόμενο