15.7 C
Almyros
25 Σεπτεμβρίου 2024 05:13
ESPA
ΑρχικήΜΑΓΝΗΣΙΑΝ. Παπαπέτρος: Σημαντική η ζημιά για τη ΔΕΥΑΜΒ από τους χειρισμούς της...

Ν. Παπαπέτρος: Σημαντική η ζημιά για τη ΔΕΥΑΜΒ από τους χειρισμούς της δημοτικής αρχής Βόλου

«Σημαντική είναι η οικονομική ζημιά που επωμίστηκαν οι πολίτες του Βόλου αλλά και το κράτος… στο θέμα των απαιτήσεων της ΕΡΓΗΛ έναντι της ΔΕΥΑΜΒ» υποστίριξε σε σημερινή συνέντευξη Τύπου ο υποψήφιος για το δήμο του Βόλου, και επικεφαλής της Συμμαχίας για το Βόλο, Νίκος Παπαπέτρου με αφορμή τη χθεσινή συνέντευξη του δημάρχου Αχ. Μπέου.

Ο Α. Μπέος, σε συνέντευξή του είχε εκφράσει την ικανοποίησή του που η κυβέρνηση θα χρηματοδοτήσει τη ΔΕΥΑΜΒ με ποσό 9 εκ. ευρώ για την πληρωμή των χρεών προς την ΕΡΓΗΛ.

Ο κ. Παπαπέτρος τόνισε ότι «η απόφαση των δικαστηρίων υπέρ της ΕΡΓΗΛ δεν ήταν η καλύτερη, αλλά είναι σεβαστή. Θα μπορούσε η δημοτική αρχή Μπέου να προχωρήσει σε διαπραγμάτευση και να λύσει το θέμα από τη στιγμή που δικαιώθηκε η ΕΡΓΗΛ αλλά τελικά αντί για φιλάκια και σφαλιάρες θα δώσουμε κι άλλα 12 εκ. Ευρώ στην ΕΡΓΗΛ. Και υπήρξε η παρούσα δημοτική αρχή ο μεγαλύτερος ευεργέτης της, αφού τη διέσωσε. Κάποιοι έχουν την άποψη πως αυτή η ευεργεσία δεν ήταν τυχαία, αλλά εγώ δεν ασπάζομαι αυτά σε σενάρια».

Ευθύνες τόνισε φέρουν επίσης οι κατά καιρούς πρόεδροι των διοικητικών συμβουλίων της ΔΕΥΑΜΒ οι οποίοι είχαν υποχρέωση να συμμορφωθούν με τις δικαστικές αποφάσεις. Μάλιστα εξήγησε ότι «αν γινόταν διακανονισμός της οφειλής με βάση τις δικαστικές αποφάσεις και το νόμο δεν θα υπήρχε αυτή η μεγάλη ζημιά».

Σχολιάζοντας δε την δήλωση Μπέου που τον καλωσόρισε στο γήπεδό του και είπε ότι του αρέσει το σκληρό ροκ, αναρωτήθηκε «τι θα γίνει αν εγώ παραγγείλω τσάμικο; Θα είναι ο πρώτος του χορού με τους προέδρους της επιχείρησης ή θα φύγει»;

Τόνισε ότι είναι απέναντι σε όποιον αντιστρατεύεται τα συμφέροντα της ΔΕΥΑΜΒ, και συνεχάρη την επιχείρηση που τάχθηκε «κατά της ιδιωτικοποίησης του νερού». Χαιρέτησε το γεγονός ότι η κυβέρνηση χρηματοδοτεί την επιχείρηση για να επιβιώσει, «είναι και αυτή μια λύση, αλλά συγχρόνως αποτελεί και μια ομολογία αποτυχίας της δημοτικής αρχής Μπέου να λύσει το θέμα που πράγματι κληρονόμησε, αλλά όφειλε να αντιμετωπίσει».

Χαρακτήρισε «αερολογίες και ψέματα» όσα ανέφερε στη χθεσινή συνέντευξη ο Αχ. Μπέος και σημείωσε ότι οι εργολάβοι που κατήγγειλε ως τοκογλύφους, κάνουν ό,τι τους δίνει δικαίωμα ο νόμος. Επιπλέον τόνισε ότι ο δήμαρχος Βόλου με την επιλογή της εκκαθάρισης που παρουσίασε στο δημοτικό συμβούλιο, «στην ουσία επιθυμούσε το «θάνατο» της επιχείρησης, ενώ δεν θα λύνονταν το θέμα των χρεών της που θα περνούσαν στον εκκαθαριστή, που θα ήταν ο Δήμος».

Σχολιάζοντας την αναφορά Μπέου ότι οι υπάλληλοι έχουν δικαστήρια από την ΕΡΓΗΛ για παράβαση καθήκοντος ο κ. Παπαπέτρος υπογράμμισε ότι για την προηγούμενη περίοδο έχουν απαλλαγεί όλοι αμετακλήτως και, δυστυχώς, οι υπάλληλοι διώκονται για πράξεις τους που αφορούν στην περίοδο από το 2014 και μετά, «όταν κλήθηκαν να συνδράμουν στα πλαίσια των επιλογών της τωρινής διοίκησης».

Τέλος ο κ. Παπαπέτρος προκάλεσε σε debate το δήμαρχο Βόλου με όρους και κανόνες που θα θέσουν οι δημοσιογράφοι για όλα τα θέματα του δήμου και αυτά που απασχολούν τους πολίτες. «Επιθυμώ το δημόσιο διάλογο με επιχειρήματα και όλα με διαφάνεια. Είμαι ξεκάθαρος στις τοποθετήσεις μου όταν μιλώντας δημόσια και στα δικαστήρια που είναι ο χώρος μου. Αν έχει κάποιος στοιχεία να μου αντιπαρατεθεί ας το πράξει. Κοιτάξτε που μας έφθασαν οι τσαμπουκάδες».

Τι είπε ο κ. Μαυρογιάννης

Η συνέντευξη δόθηκε παρουσία των δικηγόρων Αλέξανδρου Κατσακιώρη και Γιάννη Τσάτσου, οι οποίοι, όπως ο κ. Παπαπέτρος ανακοίνωσε, θα είναι υποψήφιοι με την «Συμμαχία για τον Βόλο». Στην τοποθέτησή του ο δημοτικός σύμβουλος και μέλος του Δ.Σ.τ σήμερα ΔΕΥΑΜΒ, Λ. Μαυρογιάννης, αναφέρθηκε στο ιστορικό της υπόθεσης της ΕΡΓΗΛ και στο γεγονός ότι ενώ ζήτησε επανειλημμένα στοιχεία για το θέμα, ποτέ δεν του δόθηκαν, όπως υποστηρίζει. «Είναι ανεπίτρεπτο ο δήμαρχος να μη γνωρίζει τι χρήματα έχουν δοθεί στην ΕΡΓΗΛ. Επίσης δεν ενημέρωσε τους πολίτες για τις ενέργειες που έχουν γίνει, όπως έκανε η προηγούμενη Δημοτική Αρχή» είπε.

www.ertnews.gr

Περισσότερα Εδω!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μετάβαση στο περιεχόμενο