18.1 C
Almyros
24 Σεπτεμβρίου 2024 01:14
ESPA
ΑρχικήΜΑΓΝΗΣΙΑΝέο Συμβούλιο Διοίκησης αποκτά το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

Νέο Συμβούλιο Διοίκησης αποκτά το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

Μετά από μήνες διεργασιών για την ανάδειξη εξωτερικών μελών στο Συμβούλιο Διοίκησης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας που δεν κατέληγαν πουθενά επαναλήφθηκαν οι εκλογές και πλέον μετά τα έξι εσωτερικά μέλη, στη χθεσινή τους συνεδρίαση συμφώνησαν και για τα πέντε εξωτερικά μαζί με τα οποία θα συνδιοικήσουν το ίδρυμα.

Τα πέντε εξωτερικά μέλη που εξελέγησαν είναι οι : Αθανάσιος Γαγάτσης, ομότιμος καθηγητής του Πανεπιστημίου Κύπρου, Αριστομένης Εξαδάκτυλος, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Bern, Karen Angeliuki Krogfelt καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Roskilde, Θάνος Μακρής, πολιτικός μηχανικός και διευθύνων σύμβουλος επιχειρήσεων και Κωνσταντίνος Τσαμαδιάς, ομότιμος καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Brighton.

Υπενθυμίζεται ότι τα εσωτερικά μέλη είναι οι Χαράλαμπος Μπιλλίνης, Γεωργία Ανδρέου, Ιωάννης Θεοδωράκη, Γεώργιος Σταμούλης, Παντελεήμονας Μπάγκος και Αθανάσιος Εξαδάκτυλος.

Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας συγκροτείται με διαπιστωτική πράξη το Συμβούλιο Διοίκησης.

Στη συνέχεια θα αναδειχθεί ο Πρύτανης από τα έξι εσωτερικά μέλη του συμβουλίου. Οι υποψήφιοι καταθέτουν στην Σύγκλητο τις προτάσεις τους για το σχέδιο ανάπτυξης του πανεπιστημίου όπως και οι καθηγητές που επιθυμούν να αναλάβουν καθήκοντα αντιπρύτανη. Έτσι μεθαύριο Παρασκευή ο απερχόμενος πρύτανης του Π.Θ., Ζήσης Μαμούρης θα δημοσιοποιήσει την πρόσκληση για την υποβολή υποψηφιοτήτων, διαδικασία που θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί σε διάστημα 15 ημερών.

Ο ίδιος εξέφρασε την ικανοποίησή του για την ολοκλήρωση των διαδικασιών για την εκλογή του νέου 11μελούς Συμβουλίου Διοίκησης και συνεχάρη όλα τα μέλη του.

www.ertnews.gr

Περισσότερα Εδω!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μετάβαση στο περιεχόμενο