18.1 C
Almyros
24 Σεπτεμβρίου 2024 01:26
ESPA
ΑρχικήΜΑΓΝΗΣΙΑΝίκος Παπαπέτρος: Να αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους για το “έγκλημα” του...

Νίκος Παπαπέτρος: Να αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους για το “έγκλημα” του LNG στο Βόλο

Σε «γενικό ξεσηκωμό, ώστε να αποτραπεί το «έγκλημα» της εγκατάστασης μονάδας αεριοποίησης υγροποιημένου φυσικού αερίου στον Βόλο», καλεί ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου κ. Νίκος Παπαπέτρος, μετά και την κατάθεση της ΜΠΕ προς έγκριση από το Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας.

Ο κ. Παπαπέτρος καλεί τον Δήμαρχο Βόλου Αχ. Μπέο να υλοποιήσει την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου που έχει τοποθετηθεί αρνητικά στην επένδυση, την Περιφέρεια Θεσσαλίας να πάρει ξεκάθαρη θέση, τους βουλευτές να πάψουν να κρύβονται, τους φορείς και όλους τους Βολιώτες να προστατέψουν τα συμφέροντα της πόλης. «Η πόλη δεν παραδόθηκε ακόμη. Και δεν θα την αφήσουμε να παραδοθεί», διαμηνύει με δήλωσή του ο κ. Παπαπέτρος.

Η δήλωση αναφέρει:

«… Η γνωστή εταιρία που επιδιώκει την εγκατάσταση στην περιοχή μας μονάδας αεριοποίησης υγροποιημένου φυσικού αερίου, ζήτησε τη γνωμοδότηση των αρμόδιων φορέων για να συνεχίσει τη διαδικασία της επένδυσης. Η μεθόδευση κάτι παραπάνω από προφανής. Το αίτημα υποβλήθηκε λίγες ημέρες μετά τις εκλογές… Ο λόγος όμως, πλέον, βρίσκεται στους πραγματικά αρμόδιους φορείς… Στο Δήμο Βόλου και στο δημοτικό του συμβούλιο, που ήδη έχει αποφασίσει αρνητικά για την εν λόγω επένδυση. ..Στο Δήμαρχο Βόλου, που έχει υποχρέωση υλοποιήσεως της ληφθείσας απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου. Στον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, που δημοσίως σε συνεντεύξεις του πριν τις εκλογές, δήλωνε αντίθετος στη συγκεκριμένη επένδυση, λέγοντας μάλιστα ότι αυτή είναι και η άποψη του Δήμου. Στην Περιφέρεια της Θεσσαλίας και στο Περιφερειακό Συμβούλιο που πρέπει άμεσα να τοποθετηθεί, επίσης αρνητικά. Σ’ όλους αυτούς που, μέχρι τις αρχές του επομένου έτους και την ανάληψη των καθηκόντων τους, θα πρέπει να απέχουν από οποιεσδήποτε ενέργειες θετικών της επένδυσης γνωμοδοτήσεων, δεδομένου του μεταβατικού χαρακτήρα της σχετικής περιόδου. Στους Βουλευτές του Νομού Μαγνησίας, που είτε έχουν πάρει θέση, είτε δεν έχουν πάρει… Στους υπηρετούντες τον τύπο της Μαγνησίας, που οι πλείστοι εξ αυτών θεωρούσαν μέχρι τις εκλογές το θέμα λήξαν και ανεπίκαιρο, λόγω δήθεν, έλλειψης επενδυτικού ενδιαφέροντος (κατά έγκυρες πάντα δημοσιογραφικές πληροφορίες)… Καλούμε τους πολίτες της πόλης, ΟΛΟΥΣ τους πολίτες της πόλης… Να σταματήσουμε τα εγκλήματα που γίνονται σε βάρος της πόλης μας και που θα τα πληρώσουν τα παιδιά μας. Και τους συναγωνιστές μας, που μονίμως μας λένε ότι η μόνη συνεργασία μας είναι αυτή στους αγώνες και στους δρόμους, τους καλούμε και αυτούς ή δεχόμαστε και το δικό τους κάλεσμα και τους φωνάζουμε. Πολίτες, παιδιά της πόλης μας, «σηκωθείτε να βγούμε στους δρόμους».

www.ertnews.gr

Περισσότερα Εδω!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μετάβαση στο περιεχόμενο