22.3 C
Almyros
2 Οκτωβρίου 2024 10:19
ESPA
ΑρχικήΘΕΣΣΑΛΙΑΟ Aργεντίνος κουκλοπαίκτης Roberto White στον Δημοτικό Κουκλοθίασο “Τιριτόμπα”

Ο Aργεντίνος κουκλοπαίκτης Roberto White στον Δημοτικό Κουκλοθίασο “Τιριτόμπα”

Στη Λάρισα έρχεται ο σπουδαίος Αργεντίνος κουκλοπαίκτης και κλόουν Roberto White, καλεσμένος του Δημοτικού Κουκλοθίασου “Τιριτόμπα” και της αντιδημαρχίας Πολιτισμού, στο πλαίσιο του 8ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κουκλοθεάτρου, για δύο παραστάσεις κι ένα σεμινάριο.

Οι παραστάσεις θα δοθούν το Σάββατο 28 Οκτωβρίου, στις 18:00 και την Κυριακή 29 Οκτωβρίου, στις 12:00. Πρόκειται για την παράσταση θεάτρου αντικειμένων «Variette White», που περιλαμβάνει τα πιο εντυπωσιακά κομμάτια, από τα δύο πρώτα σόλο του, “Ιδιαίτερα πλάσματα” και “Όνειρα”. Αποτελείται από αυτόνομα μικρά σόου, που με παιχνιδιάρικο τρόπο αφηγούνται ιστορίες, άλλοτε ποιητικές και άλλοτε χιουμοριστικές, για την αγάπη, τη διαφορετικότητα, τον εγκλωβισμό, τα θέλω μας και τις αναζητήσεις μας.

Οι χαρακτήρες είναι χτισμένοι με διάφορα καθημερινά αντικείμενα, όπως πλαστικές σακούλες, μπαλόνια, μπάλες του πινγκ πονγκ και ρούχα που παίρνουν ζωή από το σώμα και τα χέρια του ηθοποιού – κουκλοπαίκτη – κλόουν. Διάρκεια: 55΄, για όλες τις ηλικίες.

Επίσης την Κυριακή, 29 Οκτωβρίου, από 17.00-22.00 θα πραγματοποιηθεί το σεμινάριο για ενήλικες «Body Puppets Workshop», με τον Roberto White. Το σώμα ως κούκλα: το σεμινάριο σωματικού κουκλοθεάτρου και εμψύχωσης αντικειμένων θα πραγματοποιηθεί στα ισπανικά με τη βοήθεια μεταφραστή. Σκοπός του εργαστηρίου είναι να δώσει βασικά εργαλεία στους συμμετέχοντες για τη δημιουργία της δικής τους παράστασης.

www.ertnews.gr

Περισσότερα Εδω!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μετάβαση στο περιεχόμενο