26.2 C
Almyros
3 Οκτωβρίου 2024 15:17
ESPA
ΑρχικήΜΑΓΝΗΣΙΑΟ εφιάλτης του κορονοϊού επιστρέφει στον Βόλο – Πόσοι νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο...

Ο εφιάλτης του κορονοϊού επιστρέφει στον Βόλο – Πόσοι νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο με σοβαρά συμπτώματα

Η αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού τις τελευταίες εβδομάδες και στην πόλη του Βόλου έχει εντείνει την ανησυχία των ειδικών για την πορεία που θα ακολουθήσει η λοίμωξη (με την οποία, άλλωστε, όπως επαναλαμβάνουν, θα πρέπει να μάθουμε να συμβιώνουμε εφεξής). Η ανησυχία όμως γίνεται ακόμη πιο έντονη και λόγω της υψηλής μεταδοτικότητας μιας νέας παραλλαγής της Omicron, της Eris, που ήδη τείνει να επικρατήσει σε Ηνωμένο Βασίλειο και ΗΠΑ. 

Όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοικτά, με τους ειδικούς να λένε ότι μπορεί να βρισκόμαστε στην αρχή ενός νέου κύματος εξαιτίας των δύο παραλλαγών της Omicron, των Arcturus και Eris, και της πτώσης της ανοσίας μετά τους εμβολιασμούς.

Όπως τονίζουν, το κρίσιμο διάστημα θα είναι είναι τώρα με το άνοιγμα των σχολείων και τη σταδιακή μετατόπιση σε πιο κλειστούς χώρους. Δεν θα πρέπει να πανικοβαλλόμαστε, όπως επισημαίνουν όσοι παρακολουθούν την πορεία του κορονοϊού, αλλά ούτε να υπάρξει και εφησυχασμός. Όπως τονίζουν, η λοίμωξη είναι αναμενόμενο να έχει περιόδους έξαρσης και κάμψης και για αυτό θα πρέπει να προσέχουμε, ειδικά εάν είμαστε ηλικιωμένοι και έχουμε υποκείμενα νοσήματα.

Στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Βόλου νοσηλεύονται τρία άτομα, ενώ στις δύο Παθολογικές κλινικές του “Αχιλλοπουλείου” άλλοι δέκα ασθενείς, πρωτοφανή για την εποχή νούμερα, αφού η covid 19 είχε σχεδόν εξαφανιστεί από τη ζωή μας για ένα χρόνο.

Περισσότερα Εδω!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μετάβαση στο περιεχόμενο