21.8 C
Almyros
28 Σεπτεμβρίου 2024 05:18
ESPA
ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΟ καιρός με την Ν. Ζιακοπούλου: Επιστρέφουν οι βροχές την Κυριακή των...

Ο καιρός με την Ν. Ζιακοπούλου: Επιστρέφουν οι βροχές την Κυριακή των Βαΐων – Βελτίωση από την Μ. Πέμπτη

Μας περιμένει ένα Σαββατοκύριακο με τοπικές βροχές, πιο πολλές την Κυριακή. Με άστατο καιρό θα ξεκινήσει και η Μεγάλη Εβδομάδα, στη συνέχεια όμως θα βελτιωθεί, σύμφωνα με τη μετεωρολόγο της ΕΡΤ Νικολέτα Ζιακοπούλου.

Πιο αναλυτικά, το Σάββατο περιμένουμε αραιές νεφώσεις πιο πυκνές στα νότια με παροδικές βροχές τοπικά σε Μακεδονία, ανατολική Θεσσαλία Κρήτη και Δωδεκάνησα . Λίγα χιόνια θα πέσουν στα πιο ορεινά. Οι άνεμοι βόρειοι 2 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία το μεσημέρι θα φτάσει τους 16 με 18 βαθμούς.

Στην Αττική περιμένουμε αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές. Οι άνεμοι ασθενείς. Η θερμοκρασία από 8 έως 17 βαθμούς.

Στην Θεσσαλονίκη θα έχουμε παροδική συννεφιά με πιθανές βροχές στα γύρω ορεινά. Οι άνεμοι ασθενείς. Η θερμοκρασία από  6 έως 15 βαθμούς.

Η Κυριακή των Βαΐων θα περάσει με αρκετή συννεφιά τοπικά και τοπικές μπόρες κυρίως στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά, εκτός της Θράκης. Χιόνια θα πέσουν στα πιο ορεινά. Οι άνεμοι δεν θα ξεπερνούν τα 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα αλλάξει σημαντικά.

Την Μ. Δευτέρα ο καιρός θα είναι πιο άστατος, με πολλές βροχές, τοπικές καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά. Οι βοριάδες θα ενισχυθούν και η θερμοκρασία θα πέσει λίγο. Την Μ. Τρίτη οι βροχές θα επιμένουν στα ανατολικά και τα νότια και σε ορεινές περιοχές.

Την Μ. Τετάρτη η αστάθεια θα είναι πιο περιορισμένη και η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο. Με καλοκαιρία παντού θα περάσει η Μ. Πέμπτη.

Νικολέτα Ζιακοπούλου, Φυσικός-Μετεωρολόγος (ΜSc.)

www.ertnews.gr

Περισσότερα Εδω!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μετάβαση στο περιεχόμενο