11.7 C
Almyros
2 Οκτωβρίου 2024 04:28
ESPA
ΑρχικήΚΟΣΜΟΣΟ Ντέιβιντ Κάμερον είναι ο πρώτος Βρετανός υπουργός εξωτερικών στην Οδησσό

Ο Ντέιβιντ Κάμερον είναι ο πρώτος Βρετανός υπουργός εξωτερικών στην Οδησσό

Ο Ντέιβιντ Κάμερον είναι ο πρώτος Βρετανός υπουργός εξωτερικών στην Οδησσό. Συγκεκριμένα. ο νέος υπουργός Εξωτερικών είναι ο πρώτος υπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου που επισκέπτεται την Οδησσό στη Μαύρη Θάλασσα μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Ο Ντέιβιντ Κάμερον «είδε σήμερα από πρώτο χέρι πώς η Ουκρανία απωθεί τις ρωσικές δυνάμεις στη Μαύρη Θάλασσα για να διασφαλίσει ότι τα σιτηρά μπορούν να φτάσουν στους ευάλωτους του κόσμου», αναφέρει η ανακοίνωση του Φόρεϊν Όφις.

Από τότε που κατέρρευσε η Πρωτοβουλία για τη Μαύρη Θάλασσα, τον Ιούλιο του 2023 λόγω της αποχώρησης της Ρωσίας, 91 πλοία έχουν εξάγει 3,3 εκατομμύρια τόνους γεωργικών ειδών και άλλου φορτίου χάρη στον νέο εξαγωγικό διάδρομο της Μαύρης Θάλασσας που δημιούργησε η Ουκρανία.

«Ως Υπουργός Εξωτερικών, η υποστήριξη της Ουκρανίας ενάντια στην επιθετικότητα του Πούτιν είναι ζωτικής σημασίας, γι’ αυτό είμαι στην ευχάριστη θέση να κάνω αυτή την πρώτη μου επίσκεψη ως υπουργός Εξωτερικών» δήλωσε ο Ντέιβιντ Κάμερον.

Ο νέος υπουργός εξωτερικών διαβεβαίωσε επίσης ότι «οι εταίροι θα στηρίξουν την Ουκρανία και τον λαό της για όσο χρόνο τους χρειαστεί για να πετύχουν τη νίκη».

Τη δεύτερη ημέρα της επίσκεψης του στην Ουκρανία, ο υπουργός Εξωτερικών ανακοίνωσε τη βρετανική υποστήριξη στους Ουκρανούς που επηρεάστηκαν άμεσα από την εισβολή.

Αυτό περιλαμβάνει την παροχή απαραίτητων χειμερινών προμηθειών και υποστήριξης για τους πολίτες που απομακρύνονται από τις περιοχές της πρώτης γραμμής. Το ΗΒ παρέχει 10 εκατομμύρια στερλίνες στην Εταιρεία Ερυθρού Σταυρού της Ουκρανίας [URCS].

Επίσης θα προσφέρει περισσότερα από 7 εκατομμύρια στερλίνες σε μια κοινοπραξία υπό την ηγεσία της Nonviolent Peaceforce, η οποία υποστηρίζει εθελοντικές οργανώσεις που παρέχουν ανθρωπιστική βοήθεια σε επικίνδυνες τοποθεσίες της πρώτης γραμμής. Το Ηνωμένο Βασίλειο παρέχει επίσης ένα επιπλέον 1,4 εκατομμύριο στερλίνες στο της Mercy Corps στην Ουκρανία.

Σύμφωνα πάντα με τα στοιχεία του βρετανικού υπουργείου εξωτερικών, οι ρωσικές δυνάμεις επιτέθηκαν σε βασικές υποδομές, καταστρέφοντας περισσότερους από 280.000 τόνους σιτηρών σε έναν μήνα, αρκετά για να θρέψουν 1,25 εκατομμύρια ανθρώπους για ένα χρόνο. 

Ανταπόκριση: Ευδοξία Λυμπέρη

www.ertnews.gr



Περισσότερα Εδω!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μετάβαση στο περιεχόμενο