22.8 C
Almyros
24 Σεπτεμβρίου 2024 21:20
ESPA
ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΠαραιτήθηκε ο αρεοπαγίτης Χ. Τζανερίκος

Παραιτήθηκε ο αρεοπαγίτης Χ. Τζανερίκος

Την παραίτησή του υπέβαλε πριν από λίγο από το δικαστικό σώμα ο αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου και πρόεδρος του Α1 Τμήματος του ανωτάτου δικαστηρίου Χρήστος Τζανερίκος, ο οποίος χθες με δημόσια δήλωσή του μιλούσε για ευθεία παρέμβαση στη λειτουργία του Αρείου Πάγου και χαρακτήριζε φωτογραφική της δυσπιστίας της κυβέρνησης την υπό ψήφιση τροπολογία με βάση την οποία για την ανακήρυξη του αποκαλούμενου κόμματος Κασιδιάρη θα αποφασίσει εν ολομελεία το Α1 Τμήμα του Αρείου Πάγου και όχι η πεντμελής σύνθεσή του.

Σύμφωνα με πληροφορίες στην παραίτηση του επικαλείται ο  κ. Τζανερίκος λόγους προσωπικής αξιοπρέπειας και επαγγελματικής συνείδησης.

Μετά την παραίτηση του κ. Τζανερίκου, την προεδρία του Α1 Τμήματος που θα αποφασίσει για την ανακήρυξη των κομμάτων, μεταξύ των οποίων αυτού του Ηλία Κασιδιάρη,  θα αναλάβει η αρχαιότερη αρεοπαγίτης η κυρία Ευδοξία Κιουπτσίδου.

Σύμφωνα με το νόμο, ο κ. Τζανερίκος έχει προθεσμία ενός μηνός για να αποφασίσει αν θα ανακαλέσει την παραίτησή του.  
Πάντως, στο τέλος Ιουνίου ο Χρήστος Τζανερίκος συνταξιοδοτείται.

Υπενθυμίζεται πως εισάγεται σήμερα στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής προς συζήτηση και τη Μεγάλη Τρίτη στην ολομέλεια της Βουλής προς ψήφιση η συμπληρωματική τροπολογία, που βάζει φρένο για κάθοδο στις εκλογές στο κόμμα του καταδικασμένου Ηλία Κασιδιάρη.

Ρεπορτάζ Ντίνα Τσουκαλά

Διαβάστε επίσης Στη Βουλή η τροπολογία για το κόμμα Κασιδιάρη – Πληθαίνουν οι αντιδράσεις για την παρέμβαση Τζανερίκου

www.ertnews.gr

Περισσότερα Εδω!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μετάβαση στο περιεχόμενο