21.8 C
Almyros
28 Σεπτεμβρίου 2024 05:19
ESPA
ΑρχικήΘΕΣΣΑΛΙΑΠαρουσίαση του τόμου των Πρακτικών του 10ου Συνεδρίου Λαρισαϊκών Σπουδών

Παρουσίαση του τόμου των Πρακτικών του 10ου Συνεδρίου Λαρισαϊκών Σπουδών

Ο Όμιλος Φίλων της Θεσσαλικής Ιστορίας, έπειτα από την επιτυχημένη διοργάνωση του 11ου Συνεδρίου Λαρισαϊκών Σπουδών, που έλαβε χώρα στο Χατζηγιάννειο Πνευματικό Κέντρο Λάρισας κατά το διήμερο 23 – 24 Φεβρουαρίου 2023, με διεθνείς συμμετοχές, διοργανώνει εκδήλωση παρουσίασης του τόμου των Πρακτικών του προγενεστέρου, 10ου Συνεδρίου Λαρισαϊκών Σπουδών που είχε πραγματοποιηθεί στις 10-11 Νοεμβρίου 2018.

Η παρουσίαση θα λάβει χώρα την Τετάρτη 10 Μαΐου 2023,  στις 7.30 μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων του Γαλλικού Ινστιτούτου Λάρισας, υπό τον συντονισμό του ευπατρίδη ιατρού κ. Νίκου Παπαθεοδώρου, μέλος του Δ.Σ. του Ο.Φ.Θ.Ι. και πολυγραφότατου, ακούραστου μελετητή της τοπικής ιστορίας. Την παρουσίαση των εργασιών του τόμου των Πρακτικών θα πραγματοποιήσουν: ο Δρ. Σταύρος Γουλούλης, βυζαντινολόγος και τέως Προϊστάμενος των Γ.Α.Κ. Λάρισας καθώς και ο εκπαιδευτικός Κώστας Πάνος, έγκριτος ιστορικός ερευνητής. Αμφότεροι είναι εμβριθείς μελετητές της θεσσαλικής ιστορίας και σκύβουν με προσοχή στην προβολή των ουσιωδών σημείων των εργασιών που συμπεριλαμβάνονται στον τόμο των Πρακτικών του 10ου Συνεδρίου Λαρισαϊκών Σπουδών.

Στις 254 σελίδων του τόμου των Πρακτικών εμπεριέχονται 19 εισηγήσεις 21 επιστημόνων, καλύπτοντας θέματα από την προϊστορία έως το πρόσφατο παρελθόν. Οι εργασίες αυτές συνιστούν σημαντική συμβολή στην ιστοριογνωσία του τόπου, καθώς φωτίζουν πολύτιμες στιγμές του.

Ο Όμιλος Φίλων της Θεσσαλικής Ιστορίας καλεί το κοινό της πόλης να τιμήσει με την παρουσία του την εκδήλωση, που αποτελεί κομμάτι της εργώδους, συστηματικής του προσπάθειας να προστατέψει, διασώσει, φωτίσει και προβάλλει τις ιδιαίτερες πτυχές του ιστορικού πλούτου του τόπου.

www.ertnews.gr

Περισσότερα Εδω!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μετάβαση στο περιεχόμενο