24.8 C
Almyros
6 Οκτωβρίου 2024 17:16
ESPA
ΑρχικήΑΛΜΥΡΟΣΗ Λέσχη Ιστορίας Λόγου & Τέχνης, του Πολιτιστικού Συλλόγου Ευξεινουπόλεως παρουσίασε βιβλίο...

Η Λέσχη Ιστορίας Λόγου & Τέχνης, του Πολιτιστικού Συλλόγου Ευξεινουπόλεως παρουσίασε βιβλίο λόγω συμπλήρωσης 117 έτη από τη θεμελίωση της Ευξεινούπολης

Η Λέσχη Ιστορίας Λόγου & Τέχνης, του Πολιτιστικού Συλλόγου Ευξεινουπόλεως, με αφορμή τη συμπλήρωση 117 έτη από τη θεμελίωση της Ευξεινούπολης, συνδιοργάνωσε με την Τοπική Κοινότητα Ευξεινούπολης και το Δήμο Αλμυρού την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2024, στις 7:00 το απόγευμα, εκδήλωση για την παρουσίαση του βιβλίου με τίτλο «ΜΙΚΡΑ ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ ΣΕ ΜΕΓΑΛΕΣ ΕΛΛΗΝΙΔΕΣ» .

Στο Πολιτιστικό Κέντρο Ευξεινούπολης τα μέλη της Λέσχης Ιστορίας Λόγου και Τέχνης που συμμετείχαν στην συγγραφή του βιβλίου, παρουσίασαν και γνώρισαν στο κοινό σπουδαίες Ελληνίδες, άγνωστες οι περισσότερες στο ευρύ κοινό μα με σπουδαίο έργο. Το βιβλίο το οποίο αποτελεί παρουσίαση πρωτοπόρων γυναικών, δημιουργήθηκε ως αποτέλεσμα των συναντήσεων της Λέσχης στην περίοδο 2022-2023.  Μέρος δε της χρηματοδότησης της έκδοσης ανέλαβε ο Δήμος Αλμυρού.

Την παρουσίαση – συντονισμό της εκδήλωσης είχε η Δήμητρα Θεοδωράκη, ενώ συμμετείχαν τα μέλη της Λέσχης : Χρύσα Μαρδάκη, Βούλα Γιασλακιώτη – Φυτιλή, Δέσποινα Κακασή, Κυριακή Καραγκούνη, Εύη Μπάκα, Ελευθερία Μπουκουβάλα, Μαρία Ανανιάδου, Καίτη Τέφογλου, Νίκη Κυριτσά, Ελένη Κότση, Ειρήνη Μπάϊμπα, Λένα Μπελεγρίνη, Ζωή Χατζή και Ευγενία Παρίση.

Η ζωγράφος Σοφία Φωτιάδου, η οποία πρόσφερε τον πίνακα με τίτλο «HARMONY», για το εξώφυλλο του βιβλίου, παρουσίασε τον πίνακα και εμβάθυνε στο νόημα του σε σχέση με τη γυναικεία πρόοδο.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, ο Δήμαρχος Αλμυρού, ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Ευξεινούπολης Μηνάς Παπαγιάννης, ο πανοσιολογιότατος π. Γεώργιος Μπέκας, η επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης Ζωή Ράππου,  ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, η εκπρόσωπος της Περιφέρειας Θεσσαλίας Βίκυ Αγγελίδη, ο Σχολικός Σύμβουλος Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πασχάλης Δήμου, μέλη του δημοτικού και τοπικού συμβουλίου, εκπρόσωποι Πολιτιστικών Φορέων και εκπαιδευτικοί της περιοχής καθώς και  φίλοι της Λέσχης Ιστορίας Λόγου και Τέχνης και του Πολιτιστικού Συλλόγου Ευξεινουπόλεως.

Η Πρόεδρος και το Δ.Σ. του Πολιτιστικού Συλλόγου Ευξεινουπόλεως εκφράζουν τις θερμές τους ευχαριστίες προς τον Δήμαρχο Αλμυρού κο Εσερίδη Δημήτριο, την κ. Σταυραντώνη Μαρία, Αντιδήμαρχο Πολιτισμού & Παιδείας του Δήμου Αλμυρού και τον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Ευξεινούπολης κο Μηνά Παπαγιάννη, για την υποστήριξη στην υλοποίηση της εκδήλωσης και την αμέριστη συμπαράσταση τους στο έργο του συλλόγου μας.

Με εκτίμηση

Το Δ.Σ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μετάβαση στο περιεχόμενο