20.7 C
Almyros
22 Σεπτεμβρίου 2024 21:15
ESPA
ΑρχικήΑΛΜΥΡΟΣΠεριήγηση στη SOVEL για τους μαθητές του Αλμυρού

Περιήγηση στη SOVEL για τους μαθητές του Αλμυρού

Την εταιρία SOVEL επισκέφθηκαν στο πλαίσιο των διδακτικών επισκέψεων οι μαθητές της Γ τάξης του 1ου ΕΠΑΛ Αλμυρού.

Τους μαθητές και τους συνοδούς εκπαιδευτικούς υποδέχθηκε ο Ευάγγελος Τσάμης Τεχνικός Ασφαλείας της εταιρίας. Στη συνέχεια ο κ. Τσάμης ενημέρωσε τους μαθητές σχετικά με τον πολύ σημαντικό παράγοντα της ασφάλειας και τα μέτρα πρόληψης, τα οποία περιλαμβάνουν τους εξής άξονες: εξάλειψη κινδύνων, αντικατάσταση επικίνδυνων παραγόντων, τεχνικά μέτρα, οργανωτικά μέτρα και τέλος χρήση ΜΑΠ (μέσα ατομικής προστασίας).

Στους μαθητές και στους συνοδούς καθηγητές μοιράστηκαν κράνη, γυαλιά προστασίας, ποδιές και παπούτσια ασφαλείας προκειμένου να μπουν στον χώρο τους εργοστασίου.

Αφού περιηγήθηκαν και ενημερώθηκαν για τη γραμμή παραγωγής του ελασματουργείου, οδηγήθηκαν στον χώρο συντήρησης όπου γίνονται οι απαραίτητες συντηρήσεις και επισκευές.

Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά τη λειτουργία μιας μεγάλης βιομηχανίας χάλυβα και να κατανοήσουν τη σημασία της μηχανολογίας σε μια τέτοια παραγωγική διαδικασία. Η εμπειρία αυτή ενίσχυσε την αυτοπεποίθησή τους και τους ενθάρρυνε σχετικά με τη σταδιοδρομία τους στον τομέα της μηχανολογίας. Η της παρατήρηση κράνους επαυξημένης πραγματικότητας προσέθεσε ένα επιπλέον επίπεδο ενδιαφέροντος και μάθησης στη διδακτική επίσκεψη. Με τη χρήση αυτής της τεχνολογίας, οι μαθητές μπορούσαν να δουν εικονικά μοντέλα μηχανημάτων, διαδικασιών και προϊόντων μέσα στο περιβάλλον της βιομηχανίας και να αλληλεπιδράσουν με την τεχνολογία που χρησιμοποιείται στην βιομηχανία χάλυβα, ενισχύοντας την κατανόησή τους για τα μηχανήματα και τις διαδικασίες παραγωγής. Επιπλέον, η αλληλεπίδραση με την επαυξημένη πραγματικότητα ενθάρρυνε την περαιτέρω έρευνα και το ενδιαφέρον των μαθητών για τις σύγχρονες τεχνολογίες που χρησιμοποιούνται στον τομέα της μηχανολογίας και της βιομηχανίας χάλυβα.

Τους μαθητές συνόδευσαν οι διδάσκοντες εκπαιδευτικοί Ζωή Χατζηχαραλάμπους ΠΕ82 Μηχανολόγος, Κων/νος Χατζηπλής ΠΕ82 Μηχανολόγος και ο Δ/ντης του σχολείου Γεώργιος Καπράνας.

Ευχαριστούμε τη διοίκηση και το προσωπικό της εταιρίας για τη φιλοξενία τους και την προθυμία τους να μεταδώσουν τις γνώσεις τους στους μαθητές με βιωματικό τρόπο.

Πηγή: Ταχυδρόμος

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μετάβαση στο περιεχόμενο