23.2 C
Almyros
3 Οκτωβρίου 2024 21:22
ESPA
ΑρχικήΜΑΓΝΗΣΙΑΠορεία Αλληλεγγύης του Λαού του Βόλου προς τον Παλαιστινιακό Λαό

Πορεία Αλληλεγγύης του Λαού του Βόλου προς τον Παλαιστινιακό Λαό

Μετά από κάλεσμα της Επιτροπής Ειρήνης Βόλου, μέλος της Ελληνικής Επιτροπής για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ) και με την συμμετοχή Εργατικών Σωματείων, Φορέων και πλήθος κόσμου πραγματοποιήθηκε  μεγάλη σε μαζικότητα και παλμό πορεία αλληλεγγύης του λαού του Βόλου προς τον Παλαιστινιακό λαό. 

Φωνάζοντας συνθήματα όπως «Το έγκλημα αυτό έχει υπογραφή, κάτω η ΕΕ και οι Ισραηλινοί», «Στον ιμπεριαλισμό καμιά υποταγή, η μόνη υπερδύναμη είναι οι λαοί», τόνισαν ότι “στη Μέση Ανατολή συγκρούονται τεράστια συμφέροντα, για τους δρόμους μεταφοράς εμπορευμάτων και πρώτων υλών, όπως ο δρόμος του μεταξιού των Κινέζων και άλλων ιμπεριαλιστικών σχεδίων του αμερικανοΝΑΤΟικού μπλοκ δυνάμεων, αλλά και άλλων περιφερειακών δυνάμεων όπως Τουρκίας και Ιράν. Μέσα σε αυτή την αντάρα η αστική τάξη της χώρας μας, μέσω της κυβέρνησης της ΝΔ, προσπαθεί να πλασαριστεί για να έχει μερίδιο από τη μοιρασιά”.

“Το έγκλημα – αναφέρουν – που συντελείται στη Μέση Ανατολή δεν είναι μόνο το χτύπημα στο νοσοκομείο, ούτε οι τελευταίοι δολοφονημένοι άμαχοι, το έγκλημα είναι διαρκές και βαστάει 75 χρόνια, όπου στερείται σε έναν λαό να αναπνεύσει, να έχει πατρίδα. Η εικόνα που παρουσιάζει το Ευρωπαϊκό αστικό πολιτικό σύστημα και η Ευρωπαϊκή Ένωση με τις αποφάσεις τους απέναντι στον λαό της Παλαιστίνης, είναι άκρως αποκρουστική, μαύρη, κατάμαυρη. Έχει αναποδογυρίσει την πραγματικότητα μέσα από στην πλειοψηφία τους χειραγωγημένα και κατευθυνόμενα ΜΜΕ, επικρατεί η παραπληροφόρηση και το ψέμα, συκοφαντεί τον Παλαιστινιακό λαό, που καταπιέζεται και δολοφονείται επί 75 χρόνια, ο οποίος νόμιμα αντιστέκεται στην Ισραηλινή κατοχή, στην καταπίεση, στον εποικισμό, στις δολοφονίες, στο απαρτχάιντ, σήμερα με τις δικές τους ευλογίες εξοστρακίζεται από την πατρογονική του γη, δολοφονείται και εξοντώνεται. Εδώ σήμερα ενώνουμε τις φωνές μας με τις φωνές όλων των λαών και βροντοφωνάζουμε: “Λευτεριά στην Παλαιστίνη”.

www.ertnews.gr

Περισσότερα Εδω!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μετάβαση στο περιεχόμενο