24.8 C
Almyros
28 Σεπτεμβρίου 2024 19:16
ESPA
ΑρχικήΘΕΣΣΑΛΙΑPourlia Trail: Την Κυριακή 14 Μαϊου στους Παλαιούς Πόρους

Pourlia Trail: Την Κυριακή 14 Μαϊου στους Παλαιούς Πόρους

Στον ορεινό όγκο του Κάτω Ολύμπου, στον άγνωστο Όλυμπο, πάνω από το κάστρο του Πλαταμώνα, με επίκεντρο το γραφικό χωριό των Παλαιών Πόρων ή Πούρλια όπως ήταν παλιότερα γνωστό, διοργανώνονται ορεινός αγώνας 25 χιλιομέτρων με θετική υψομετρική διαφορά +1300 μέτρων, αγώνας 11 χιλιομέτρων με θετική υψομετρική 600 μέτρων, καθώς και αγώνας 5χλμ με ανάβαση +180μ.

Ο μεγάλος αγώνας των 25χλμ, κινείται σε κυκλική διαδρομή με εκκίνηση και τερματισμό την Πούρλια, σε πανέμορφα μονοπάτια μέσα σε δάση καστανιάς, οξιάς, πεύκου και ελάτου. Η διαδρομή κινείται σχεδόν 100% μέσα σε δάσος, φτάνοντας στην κρυμμένη στο δάσος λίμνη Κατή σε ύψος 1300 μέτρων, περνάει μέσα από το πετρόχτιστο παραδοσιακό χωριό του παλιού Παντελεήμονα, τερματίζοντας μέσα από παμπάλαια κασταναριά στους Παλιούς Πόρους.

Ο αγώνας των 11χλμ. ακολουθεί τη διαδρομή του μεγάλου αγώνα μέχρι το 6ο χλμ. κυρίως ανηφορικά κι έπειτα ακολουθεί δασικό κατηφορικό δρόμο σε μια γρήγορη κούρσα μέχρι να μπει στο τελευταίο χιλιόμετρο σε μονοπάτι που είναι κοινό για όλους τους αγώνες.

Ο αγώνας των 5χλμ. αποτελείται από εύκολα μονοπάτια και δασικό δρόμο με λίγη ανήφορα και κατηφόρα, στα όμορφα δάση πεύκου και καστανιάς γύρω από το χωριό των Παλιών Πόρων.

Βασική και αδιαπραγμάτευτη υποχρέωση όλων, ο σεβασμός του φυσικού χώρου που ανήκει στους μόνιμους κατοίκους του, τα ζώα και τα δέντρα!

www.ertnews.gr

Περισσότερα Εδω!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μετάβαση στο περιεχόμενο