27.7 C
Almyros
28 Σεπτεμβρίου 2024 13:25
ESPA
ΑρχικήΕΛΛΑΔΑ«Προεκλογικός πυρετός» για τους αρχηγούς ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ εννέα μέρες πριν ανοίξουν...

«Προεκλογικός πυρετός» για τους αρχηγούς ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ εννέα μέρες πριν ανοίξουν οι κάλπες

Από τη Λέσβο και από τη Ρόδο, όπου βρέθηκε σήμερα, ο πρωθυπουργός προέταξε και πάλι το δυνατό χαρτί της αξιοπιστίας της ΝΔ και απευθύνθηκε στους πολίτες ζητώντας τους να εμπιστευτούν τη «γαλάζια» παράταξη, καθώς διαθέτει τη μόνη αξιόπιστη πρόταση διακυβέρνησης.  

Ο πρωθυπουργός κάλεσε τους πολίτες να «βάψουν τον εκλογικό χάρτη γαλάζιο», επαναλαμβάνοντας τον στόχο της αυτοδυναμίας. Αναφέρθηκε στην επενδυτική βαθμίδα χαρακτηρίζοντάς την «διαβατήριο για φτηνότερο χρήμα» και δεσμεύτηκε για την ανάκτησή της εντός του 2023 καθώς προϋπόθεσή για να γίνει αυτό είναι μια σταθερή μεταρρυθμιστική κυβέρνηση και να βρίσκεται η ΝΔ στη διακυβέρνηση της χώρας.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κάλεσε επίσης τους πολίτες να κρίνουν και να συγκρίνουν πολιτικές, τονίζοντας η χώρα έχει αλλάξει σελίδα τα τελευταία 4 χρόνια στην οικονομία, την εξωτερική πολιτική, την ασφάλεια, την παιδεία και την υγεία και ζήτησε την ανανέωση της λαϊκής εντολής, θέτοντας ως προσωπικό του στοίχημα για την επόμενη 4ετια την αύξηση των μισθών, τη συνέχιση της μείωσης των φόρων και την αναβάθμιση της υγείας. 

Επανέλαβε την πρόταση προς όλα τα κόμματα για κοστολόγηση των προγραμμάτων – να τα αποστείλουν δηλαδή σε μια ανεξάρτητη Αρχή – λέγοντας ότι δεν έχει δεχτεί απάντηση από τον ΣΥΡΙΖΑ και ότι «ο κ. Τσίπρας τάζει τον ουρανό με τα άστρα επειδή ξέρει ότι δεν θα βγει».

Αναφέρθηκε επίσης στο ΠΑΣΟΚ και τον Νίκο Ανδρουλάκη λέγοντας στους ψηφοφόρους του κόμματος «να το ξανασκεφτούν» καθώς όπως είπε« αλλού κίνησαν να πάνε και αλλού ο αρχηγός τους πάει».

Ο κύκλος των περιοδειών του πρωθυπουργού θα συνεχιστεί με επίσκεψη τη Δευτέρα στην Κρήτη, την Τετάρτη στην Ανατολική Μακεδονία ενώ την Πέμπτη αναμένεται η μεγάλη ανοιχτή συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη με φόντο το Λευκό Πύργο.

Τσίπρας: «Αρχιερέας των υποκλοπών και του παρακράτους ο κ. Μητσοτάκης»

Κριτική εφ όλης της ύλης άσκησε από την Καβάλα ο Αλέξης Τσίπρας ανεβάζοντας κατακόρυφα τους τόνους για διάφορα θέματα. Είπε ότι λαμβάνει από τους πολίτες το μήνυμα της πολιτικής αλλαγής όπου και αν βρεθεί και κάλεσε τους πολίτες να μην δώσουν στον Κυριάκο Μητσοτάκη λευκή επιταγή στις εκλογές για νέα τετραετία, αλλά τη νίκη στο ΣΥΡΙΖΑ για συγκρότηση προοδευτικής κυβέρνησης. «Μιας κυβέρνησης η οποία θα φροντίσει ώστε να λογοδοτήσουν οι υπαίτιοι του παρακράτους, να αποκατασταθεί η δημοκρατική νομιμότητα και να ξαναγίνει η Ελλάδα μια κανονική, ευρωπαϊκή χώρα»

Τα θέματα που προέβαλε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ με μεγαλύτερη έμφαση σε αυτήν την προεκλογική περιοδεία σε Έβρο και Ανατολική Μακεδονία είναι η οικονομία και οι δυνατότητες ανάταξής της, η στήριξη της μεσαίας τάξης που έρχεται αντιμέτωπη με τους πλειστηριασμούς και την ακρίβεια «με τιμές Λονδίνου και μισθούς Βουλγαρίας» – όπως είπε χαρακτηριστικά – τα εθνικά θέματα και οι παρακολουθήσεις.

Στον απόηχο της ομολογίας του σκανδάλου στο ντιμπέιτ, όπως λένε στον ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Τσίπρας ανέβασε κι άλλο τους τόνους κατηγορώντας τον πρωθυπουργό ως «αρχιερέα των υποκλοπών» και «αρχιερέα του παρακράτους». Είπε για μια ακόμη φορά ότι θα έπρεπε να παραιτηθεί, «ωστόσο μένει ανέγγιχτος στη θέση του, όπως ανέγγιχτοι μένουν στη θέση τους και η κ. Βλάχου, η εισαγγελέας των υποκλοπών, αλλά και οι εισαγγελείς που δήθεν εδώ και 9 μήνες ερευνούν το σκάνδαλο».

Αύριο ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ περιοδεύει στη Θεσσαλία με ομιλίες σε Βόλο και Τρίκαλα.

Αποστολή Ρόδος: Γεωργία Σκιτζή

Αποστολή Καβάλα: Εμμανουέλα Αργείτη

www.ertnews.gr

Περισσότερα Εδω!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μετάβαση στο περιεχόμενο