20.7 C
Almyros
22 Σεπτεμβρίου 2024 21:20
ESPA
ΑρχικήΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝRenault: Επένδυση 320 εκατ. δολ. και 550 προσλήψεις για τα ηλεκτρικά βαν

Renault: Επένδυση 320 εκατ. δολ. και 550 προσλήψεις για τα ηλεκτρικά βαν

Η γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία Renault σχεδιάζει να επενδύσει 300 εκατομμύρια ευρώ στο εργοστάσιο συναρμολόγησης που βρίσκεται στο Sandouville στη βόρεια Γαλλία, για την κατασκευή ηλεκτρικών φορτηγών νέας γενιάς από το 2026.

Η εταιρεία σχεδιάζει να προσλάβει συνολικά 550 επιπλέον εργαζόμενους πέραν των 1.850 ατόμων που ήδη εργάζονται στο εργοστάσιο, για τα επόμενα τέσσερα χρόνια, όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή της.

EV: Απέναντι στην κινεζική επέλαση, η Renault έχει τις δικές της προτάσεις για την Ευρώπη

Η γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία προχωρά στην επένδυση αυτή προκειμένου να κατασκευάσει ένα ελαφρύ φορτηγό που έχει σχεδιαστεί ειδικά για την παράδοση δεμάτων με εταιρείες διανομής. Αποτελεί δε σχέδιο που θα υλοποιήσει η μονάδα ηλεκτρικών οχημάτων της Renault, Flexis, μιας κοινοπραξίας που έχει δημιουργήσει με τη σουηδική αυτοκινητοβιομηχανία Volvo και τον γαλλικό γίγαντα της ναυτιλίας και της εφοδιαστικής αλυσίδας CMA CGM.

Τον Μάρτιο, η Renault και η Volvo έλαβαν την απαραίτητη έγκριση από τις ρυθμιστικές αρχές για την επίσημη έναρξη της κοινοπραξίας στην οποία η CMA CGM Group έχει επιβεβαιώσει το ενδιαφέρον της να επενδύσει έως και 120 εκατομμύρια ευρώ, όπως αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση της Renault.

Aύξηση πωλήσεων στο 2023

Ο όμιλος Renault ανακοίνωσε ότι το 2023 κατέγραψε αύξηση των παγκόσμιων πωλήσεων του κατά 9%. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, η αυξητική τάση που σημειώθηκε το 2023 ήρθε να αναστρέψει την αρνητική εικόνα στον όγκο των πωλήσεων που υπήρχε τα τέσσερα προηγούμενα συνεχόμενα χρόνια. Τα τέσσερα προηγούμενα συνεχόμενα χρόνια είχε καταγραφεί μείωση του όγκου των πωλήσεων.

Ο παγκόσμιος όγκος των πωλήσεων για το 2023 έφθασε τα 2,24 εκατ. μονάδες.

Η Renault, για να αυξήσει τις πωλήσεις της μείωσε τη γκάμα των μοντέλων της και εστίασε το ενδιαφέρον της στις πιο κερδοφόρες αγορές και στα πλέον επικερδή μοντέλα της, αναφέρει το Reuters.

Ο όμιλος είδε τους όγκους των πωλήσεων του να μειώνονται σχεδόν κατά 6% το 2022, μια χρονιά κατά την οποία οι αυτοκινητοβιομηχανίες επλήγησαν σοβαρά από τις ελλείψεις ημιαγωγών. Το ρεκόρ των πωλήσεων του ομίλου ήταν 3,88 εκατ. επιβατικά αυτοκίνητα και φορτηγά και σημειώθηκε το 2018. Η πτώση των πωλήσεων επιδεινώθηκε με την αποχώρησή της από την αγορά της Ρωσίας.

Η μάρκα Renault, η οποία αντιπροσωπεύει περισσότερα από τα δύο τρίτα των πωλήσεων του ομίλου, κατέγραψε αύξηση των πωλήσεων της κατά 9,4%, (1,55 εκατ. αυτοκίνητα) το 2023. Οι πωλήσεις της πιο προσιτής μάρκας Dacia αυξήθηκαν κατά 15% (658.321 αυτοκίνητα). Η ζήτηση για τη σπορ μάρκα Alpine αυξήθηκε κατά 22% (4.328 αυτοκίνητα).



Περισσότερα Εδω!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μετάβαση στο περιεχόμενο