11.7 C
Almyros
2 Οκτωβρίου 2024 04:43
ESPA
ΑρχικήΘΕΣΣΑΛΙΑΣε δική του στέγη ο πρώτος ωφελούμενος του προγράμματος “Κάλυψη” στη Λάρισα

Σε δική του στέγη ο πρώτος ωφελούμενος του προγράμματος “Κάλυψη” στη Λάρισα

Ο πρώτος δικαιούχος του προγράμματος “Κάλυψη” βρήκε λύση στο στεγαστικό του πρόβλημα με την αρωγή του Δήμου Λαρισαίων. Ο δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης υποδέχτηκε στο γραφείο του τον πρώτο ωφελούμενο του προγράμματος “Κάλυψη” για την υπογραφή του συμφωνητικού ένταξης στο πρόγραμμα, ενώ ακολούθησε η υπογραφή του τριετούς μισθωτηρίου συμβολαίου μεταξύ του ωφελούμενου και του ιδιοκτήτη του διαμερίσματος.

Το πρόγραμμα «Κάλυψη» στη Λάρισα αποτελεί μία σύμπραξη του Δήμου Λαρισαίων, του Δήμου Τρικκαίων και της Αναπτυξιακής Ανώνυμης Εταιρίας Δήμου Τρικκαίων, e-Trikala A.E, σε συνεργασία με το Υπουργείο Εργασίας Και Κοινωνικών Υποθέσεων και τον Οργανισμό Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ). Συνολικά, στην πόλη της Λάρισας θα γίνει η μίσθωση περίπου 24 διαμερισμάτων, τα οποία είχαν ενταχθεί στο πρόγραμμα ESTIA για τη Στέγαση Προσφύγων και Αιτούντων Άσυλο.

Οι δικαιούχοι του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος, ηλικίας 25 έως 39 ετών, που δεν έχουν ιδιόκτητη πρώτη κατοικία καλούνται να υποβάλλουν αίτηση στα γραφεία της Διεύθυνσης Κοινωνικής Πολιτικής και Πρόνοιας της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής στην οδό Ρούσβελτ και Οικονόμου Εξ’ Οικονόμων 8Α. Η παραλαβή των αιτήσεων θα συνεχίζεται μέχρι την κάλυψη όλων των διαθέσιμων κατοικιών που προσφέρει ο Δήμος Λαρισαίων. Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν στο τηλέφωνο 2410680216.

Αυτή ήταν μία ημέρα γεμάτη χαρά για όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, καθώς μία πράξη αλληλεγγύης πήρε σάρκα και οστά.

Παρών στην υπογραφή των εγγράφων ήταν και ο Αντιδήμαρχος Διοίκησης, Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης του Δήμου Λαρισαίων, κ. Δημήτρης Δεληγιάννης.

www.ertnews.gr

Περισσότερα Εδω!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μετάβαση στο περιεχόμενο