22.7 C
Almyros
3 Οκτωβρίου 2024 13:13
ESPA
ΑρχικήΑΘΛΗΤΙΚΑΣε εξέλιξη η εκδίκαση της Έφεσης του Ολυμπιακού

Σε εξέλιξη η εκδίκαση της Έφεσης του Ολυμπιακού

 

Αυτή την ώρα στα γραφεία της ΕΠΟ εκδικάζεται η Έφεση που κατέθεσαν οι “ερυθρόλευκοι” κατά της πρωτόδικης απόφασης για τα όσα διαδραματίστηκαν στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό.

Ο Ολυμπιακός τιμωρήθηκε για τη διακοπή του ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό από το πειθαρχικό όργανο της Super League, με αφαίρεση ενός βαθμού, διεξαγωγή δύο αγώνων κεκλεισμένων των θυρών και χρηματικό πρόστιμο, ενώ ο αγώνας κατοχυρώθηκε στον Παναθηναϊκό.

Οι ερυθρόλευκοι χαρακτηρίζοντας την απόφαση ως άδικη προχώρησαν σε Έφεση κατά της απόφασης με την τύχη της να ορίζεται σήμερα στα γραφεία της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας. Επιπρόσθετα, Έφεση άσκησε και ο Παναθηναϊκός, για τον λόγο ότι το κύριο πειθαρχικό όργανο της Super League απέρριψε την κύρια παρέμβαση του, ενώ να θυμίζουμε πως το “τριφύλλι” δεν είχε κληθεί σε απολογία.

Από την μεριά του Ολυμπιακού το παρών δίνει ο Κώστας Καραπαπάς αντιπρόεδρος της ομάδας, καθώς και οι νομικοί εκπρόσωποι Δημακόπουλος, Χατζησαβάογλου και Καρπετόπουλος, ενώ για τους “πράσινους” στα γραφεία της ΕΠΟ βρίσκεται ο αντιπρόεδρος του Παναθηναϊκού, Λεωνίδας Μπουτσικάρης αλλά και η νομική διεύθυνση της ΠΑΕ, που αποτελείται από τους Δημήτρη Βαγιάκο και Τάκη Κέζα.

Στα γραφεία της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας βρίσκεται και ο πρόεδρος της επιτροπής Εφέσεων. Σήμερα αναμένεται να εκδικαστούν και οι δύο εφέσεις που άσκησαν οι ομάδες.

Τον λόγο πήρε ο δικηγόρος του Ολυμπιακού κ. Δημακόπουλος, θέτοντας θέμα για την παρέμβαση του Παναθηναϊκού: «Δεν εννοώ πως μπορεί να παρεμβαίνει ο Παναθηναϊκός και μάλιστα με κύρια παρέμβαση. Το αίτημα μου είναι να μην επιτρέψετε καν την παράσταση του Παναθηναϊκού όχι να την επιτρέψετε και να αποφασίσετε με την απόφαση».

Ο Παναθηναϊκός υποστηρίζει πως έχει κάθε δικαίωμα να βρίσκεται στα γραφεία της ΕΠΟ υπενθυμίζοντας πρόσφατη υπόθεση σε αγώνα ΙωνικούΑναγέννησης Καρδίτσας. Με τον κ. Βαγιάκο να τονίζει πως: «Εδώ δεν εξετάζεται το πειθαρχικό κομμάτι, εδώ εξετάζεται το κύρος του αγώνα, θα έπρεπε να είμαστε διάδικοι σε αυτή τη δίκη και θα πρέπει να γίνει δεκτή η κύρια παρέμβαση μας και αυτό είναι το παράπονο μας προς την πρωτοβάθμια απόφαση. Και για αυτό ασκήσαμε έφεση. Ο μόνος τρόπος να πάρουμε μέρος σε αυτή τη δίκη στο κύρος του αγώνα είναι η κύρια παρέμβαση.»

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο κ. Μελισσινός πρόεδρος της Επιτροπής Εφέσεων τονίζοντας πως: «Εδώ κρίνεται το αποτέλεσμα άρα κρίνεται διμερής αντιδικία, αυτό είναι το κρίσιμο».

Ο κ. Δημακόπουλος απάντησε πως: «Ο συνάδελφος μου λεει πως είναι μια δίκη δύο διαδίκων, μα δεν υπάρχει αυτό. Δεν υπάρχει κύρια δίκη μεταξύ δύο αλλά ένας πειθαρχικά ελεγχόμενος, ο Ολυμπιακός. Απ’ αυτό προκύπτει προς ούτε επί κυρίας παρεμβάσεως πρόκειται, ούτε τίποτα άλλο», επίσης ο κ. Καρπετόπουλος δικηγόρος των ερυθρολεύκων τονίζει πως: «Ο Παναθηναϊκός είχε τη δυνατότητα να υποβάλλει ένσταση. Δεν βγαίνει χαμένος. Το πολύ να ξαναπαίξει ένα παιχνίδι, η υποχρέωση του προκύπτει από τους όρους διεξαγωγής του πρωταθλήματος. Αν δεν ήταν σήμερα εδώ δεν θα άλλαζε η διαδικασία».

Ο δικηγόρος του Παναθηναϊκού κ. Βαγιάκος απάντησε τονίζοντας πως: «Δεν διαφωνούμε με τα γραφόμενα στο φύλλο αγώνα άρα τι ένσταση να κάνουμε. Αφορά δικό μας παιχνίδι και θα έπρεπε εξαρχής να είμαστε διάδικοι».

Ο δικαστής ζήτησε να αδειάσει η αίθουσα προκειμένου να πάρει την απόφαση της για το αν μπορεί να παρέμβει ο Παναθηναϊκός ή μη. //ΝΚ

 

 

 

Περισσότερα Εδω!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μετάβαση στο περιεχόμενο