27.3 C
Almyros
24 Σεπτεμβρίου 2024 17:22
ESPA
ΑρχικήΚΟΣΜΟΣΣε εξέλιξη οι συζητήσεις Πούτιν – Κιμ στη Βόρεια Κορέα: Η θερμή...

Σε εξέλιξη οι συζητήσεις Πούτιν – Κιμ στη Βόρεια Κορέα: Η θερμή υποδοχή και τα μηνύματα κατά της Δύσης

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν έφτασε στη Βόρεια Κορέα νωρίς το πρωί της Τετάρτης, αφού δήλωσε ότι οι δύο χώρες θέλουν να συνεργαστούν στενά για να ξεπεράσουν τις κυρώσεις υπό την ηγεσία των ΗΠΑ εν όψει των εντεινόμενων αντιπαραθέσεων με την Ουάσινγκτον.

Αυτήν την ώρα μάλιστα είναι σε εξέλιξη οι συνομιλίες του με τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν στην Πιονγκγιάνγκ, σύμφωνα με τα ρωσικά πρακτορεία. Προηγήθηκε επίσημη τελετή, όπως προβλέπεται στη Βόρεια Κορέα.

Ο Πούτιν έγινε δεκτός στο αεροδρόμιο της Πιονγκγιάνγκ από τον Κιμ. Έκαναν χειραψία και αγκαλιάστηκαν και αργότερα ο Κιμ ακολούθησε τον Πούτιν στο αυτοκίνητό του για να τον οδηγήσει προσωπικά στον κρατικό ξενώνα Kumsusan της Πιονγκγιάνγκ, ανέφερε το επίσημο Κεντρικό Πρακτορείο Ειδήσεων της Βόρειας Κορέας. Το πρακτορείο περιέγραψε τη συνάντησή τους ως ιστορικό γεγονός που αποδεικνύει το “αήττητο και την ανθεκτικότητα” της φιλίας και της ενότητας των δύο εθνών.

Ο Πούτιν, που πραγματοποιεί το πρώτο του ταξίδι στη Βόρεια Κορέα εδώ και 24 χρόνια, δήλωσε σε σχόλια που εμφανίστηκαν στα κρατικά μέσα ενημέρωσης της χώρας λίγες ώρες πριν από την προσγείωσή του ότι εκτιμά τη σταθερή υποστήριξη της χώρας στις στρατιωτικές του ενέργειες στην Ουκρανία.

«Εκτιμούμε ιδιαίτερα ότι η Βόρεια Κορέα υποστηρίζει σταθερά τις ειδικές στρατιωτικές επιχειρήσεις της Ρωσίας που διεξάγονται στην Ουκρανία», έγραψε ο Πούτιν στο άρθρο που δημοσιεύθηκε από το Κεντρικό Πρακτορείο Ειδήσεων της Κορέας (KCNA).

Ανέφερε ακόμη ότι οι δύο χώρες «αναπτύσσουν τώρα ενεργά την πολύπλευρη εταιρική σχέση», για παράδειγμα διατηρώντας την «κοινή γραμμή και στάση της Μόσχας και της Βόρειας Κορέας στον ΟΗΕ».

Ο Ρώσος πρόεδρος σημειώνει ότι οι δύο χώρες θα επιδιώξουν επίσης βαθύτερους δεσμούς στον τουρισμό, τον πολιτισμό και την εκπαίδευση. Είπε, ακόμη, ότι οι χώρες θα συνεχίσουν να αγωνίζονται «αποφασιστικά» εναντίον των προσπαθειών της Δύσης, όπως τις χαρακτήρισε, «να εμποδίσουν την εγκαθίδρυση μιας πολυπολικής παγκόσμιας τάξης που βασίζεται στον αμοιβαίο σεβασμό της δικαιοσύνης».

Πηγή: Reuters, AP, AFP

www.ertnews.gr

Περισσότερα Εδω!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μετάβαση στο περιεχόμενο