18.1 C
Almyros
24 Σεπτεμβρίου 2024 01:16
ESPA
ΑρχικήΜΑΓΝΗΣΙΑΣπύρος Πρωτοψάλτης στο TheNewspaper.gr: «Ημέρα Καριέρας» ΔΥΠΑ στον Βόλο – 1200 θέσεις...

Σπύρος Πρωτοψάλτης στο TheNewspaper.gr: «Ημέρα Καριέρας» ΔΥΠΑ στον Βόλο – 1200 θέσεις εργασίας

*Γράφει ο Διοικητής της ΔΥΠΑ, Σπύρος Πρωτοψάλτης

Η ΔΥΠΑ εγκαινίασε τη διοργάνωση των εκδηλώσεων «Ημέρα Καριέρας» τον Σεπτέμβριο του 2021. Ο σχεδιασμός μας είχε ξεκινήσει ήδη από το 2020, όμως η έλευση της πανδημίας και τα περιοριστικά μέτρα για λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας, είχαν ως επίπτωση να μεταφέρουμε το ξεκίνημα των εκδηλώσεων έναν χρόνο αργότερα.

Είναι σημαντικό να επισημάνουμε την υποχρεωτική εκ των συνθηκών χρονική μετατόπιση της καινοτόμου αυτής πρωτοβουλίας, γιατί αναδεικνύει το εύρος των προκλήσεων με τις οποίες βρισκόμαστε όλοι αντιμέτωποι, καθώς η οικονομία και η εργασία επηρεάζονται με εντεινόμενο ρυθμό όχι μόνον από εγχώριους, αλλά και από παγκόσμιους παράγοντες. 

Στη ΔΥΠΑ, έχουμε πλέον αναπτύξει τα απαραίτητα αντανακλαστικά για να κινούμαστε παράλληλα με τις εξελίξεις της οικονομίας, της τεχνολογίας και των διαφορετικών κρίσεων που προκύπτουν, ώστε να παρεμβαίνουμε έγκαιρα, παρέχοντας υπηρεσίες που να είναι αποτελεσματικές και να ανταποκρίνονται στις πραγματικές ανάγκες των πολιτών και των επιχειρήσεων. 

Με τις «Ημέρες Καριέρας», που φθάνουν στην 27η διοργάνωση, δεύτερη στον Βόλο, έχουμε θέσει ως στόχο μας αφενός να φέρουμε κοντά τους πολίτες που αναζητούν δουλειά με τις επιχειρήσεις που ψάχνουν προσωπικό και αφετέρου να εμπλουτίσουμε το πλαίσιο δράσεων που αναπτύσσουμε για την αποτελεσματική σύζευξη προσφοράς και ζήτησης στην αγορά εργασίας.

Στην εκδήλωση της Πέμπτης, πρόκειται να συμμετάσχουν 40 επιχειρήσεις, με περισσότερες από 1.200 θέσεις εργασίας. Όπως πάντα, η είσοδος στην εκδήλωση είναι δωρεάν και η δήλωση ενδιαφέροντος συμμετοχής βρίσκεται στην ηλεκτρονική διεύθυνση 

https://www.eventora.com/el/Events/imera-karieras-dypa-volos-2024

Στο διάστημα των 2,5 ετών που διοργανώνουμε τις Ημέρες Καριέρας, έχουμε καταφέρει να υλοποιούμε εκδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα. Με αυτόν τον τρόπο, δίνουμε τη δυνατότητα σε όσους ψάχνουν δουλειά να διερευνήσουν ποιες είναι οι θέσεις εργασίας και οι ειδικότητες με μεγάλη ζήτηση στις περιφερειακές και τοπικές αγορές.

Συγκεκριμένα, οι επιχειρήσεις που συμμετέχουν στην Ημέρα Καριέρας του Βόλου, δραστηριοποιούνται σε διαφορετικούς κλάδους, όπως: τουρισμός και φιλοξενία,  βιομηχανία τροφίμων, κατασκευές, υπηρεσίες εκπαίδευσης, κτηματομεσιτικές υπηρεσίες, ιατρικές υπηρεσίες, διάφοροι τομείς εμπορίου, με τη συμμετοχή επίσης εμπορικών και βιοτεχνικών φορέων. 

Οι διαθέσιμες θέσεις αφορούν διαφορετικά επίπεδα εξειδίκευσης και εκπαίδευσης, σε ειδικότητες όπως: Ηλεκτρολόγοι μηχανικοί, μηχανικοί ηλεκτρονικών υπολογιστών, εκπρόσωποι εξυπηρέτησης πωλήσεων, υπάλληλοι γραφείου, μεγάλο εύρος ειδικοτήτων του τουριστικού κλάδου, καθώς και ειδικότητες στον κλάδο της Πληροφορικής, νοσηλευτές, οδηγοί, τεχνικοί όπως υδραυλικοί, ηλεκτρολόγοι, κ.ά.  

Ο ψηφιακός και οργανωσιακός εκσυγχρονισμός της ΔΥΠΑ, μας έχει δώσει τη δυνατότητα να προχωρήσουμε σε σημαντικές παρεμβάσεις ενεργητικών πολιτικών. Πρακτικά, αυτό σημαίνει τη δημιουργία περισσότερων από 160.000 θέσεων εργασίας, καθώς επίσης την παροχή προγραμμάτων κατάρτισης σε ειδικότητες αιχμής για πάνω από 220.000 ανέργους και εργαζομένους. Πρόκειται για την υλοποίηση ενός πρωτόγνωρης έκτασης προγράμματος, με πόρους 1 δισ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, μέσω του οποίου έως το επόμενο έτος 500.000 πολίτες θα έχουν αναβαθμίσει τις δεξιότητές τους, εμπλουτίζοντας το βιογραφικό τους, με πιστοποιήσεις από κορυφαίες εταιρείες τεχνολογίας και Πανεπιστήμια.

Η χώρα μας βρίσκεται πλέον σε μια σταθερή τροχιά ανάπτυξης και εμείς στη ΔΥΠΑ παρακολουθούμε όλες τις μεγατάσεις που επηρεάζουν το διεθνές και εθνικό εργασιακό πεδίο, εμβαθύνοντας την τεχνογνωσία μας, με στόχο να συνεισφέρουμε   με όλα τα μέσα που έχουμε στη διάθεσή μας στην επίτευξη του εθνικού στόχου μείωσης της ανεργίας κάτω από το 8% μέχρι το 2027.

Σπύρος Πρωτοψάλτης

Διοικητής ΔΥΠΑ,

Πρόεδρος Εθνικού Συμβουλίου Δεξιοτήτων Εργατικού Δυναμικού

Περισσότερα Εδω!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μετάβαση στο περιεχόμενο