19.7 C
Almyros
5 Οκτωβρίου 2024 11:13
ESPA
ΑρχικήΜΑΓΝΗΣΙΑΣτη Βουλή η έλλειψη προσωπικού στο Ογκολογικό του Νοσοκομείου Βόλου – Απάντηση...

Στη Βουλή η έλλειψη προσωπικού στο Ογκολογικό του Νοσοκομείου Βόλου – Απάντηση παρωδία από τον Υφυπουργό

H Ελληνική Λύση κατέθεσε ερώτηση στην Ελληνική Βουλή με θέμα «Απουσία Ογκολογικής Κλινικής και Ακτινοθεραπευτικού Τμήματος στο Αχιλλοπούλειο Νοσοκομείο Βόλου». Το θέμα της λειτουργίας του Ογκολογικού τμήματος με μία μόνο γιατρό προκειμένου να εξυπηρετήσει περισσότερους από 700 ασθενείς, έφερε στη δημοσιότητα το TheNewspaper.gr.

Η απάντηση του Υφυπουργού Μ. Θεμοστοκλέους είναι αστεία, αφού αποφεύγει να πάρει θέση στο μείζον θέμα για τη ζωή 700 συνανθρώπων μας και απαντά με αριθμούς για τη γενική λειτουργία του “Αχιλλοπουλείου”.

ΕΡΩΤΗΣΗ

Του: Κυριάκου Βελόπουλου, Προέδρου Κόμματος, Βουλευτή Β3′ Νότιου Τομέα Αθηνών

ΠΡΟΣ:Τον κ. Υπουργό Υγείας

ΘΕΜΑ:           «Απουσία Ογκολογικής Κλινικής και Ακτινοθεραπευτικού Τμήματος στο Αχιλλοπούλειο Νοσοκομείο Βόλου»

Κύριε Υπουργέ,

Όπως ενημερωθήκαμε, προ ημερών ο ογκολόγος διευθυντής του Τμήματος Χημειοθεραπείας στο «Αχιλλοπούλειο» Νοσοκομείο Βόλου παραιτήθηκε. Λόγω της απουσίας Ογκολογικής Κλινικής και Ακτινοθεραπευτικού Τμήματος, ο ρόλος του μετά τη χημειοθεραπεία περιοριζόταν στο να παραπέμπει τα περιστατικά στη Λάρισα. Χαρακτηριστικά, δήλωνε ότι «…στο νοσοκομείο μιας πόλης 150.000 κατοίκων, σε ένα νομό με ιδιαιτερότητες, που εξυπηρετεί επίσης τον ορεινό όγκο του Πηλίου και τα νησιά των Σποράδων, ο ασθενής με καρκίνο έχει τη δυνατότητα να λάβει μόνο φαρμακευτική παρέμβαση, ενδοφλέβια ή με χάπια. Για τις ακτινοβολίες πρέπει να πάει στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Λάρισας, το μοναδικό που παρέχει αυτή τη δυνατότητα σε ολόκληρη την 5η ΥΠΕ». Εν συνεχεία των δηλώσεών του γίνεται αναφορά ότι χειρουργεία για καρκίνους μαστού, παγκρέατος, παχέος εντέρου διεξάγονται στη Χειρουργική Κλινική του Βόλου αλλά όχι για πνεύμονα, καθώς δεν υπάρχει θωρακοχειρουργός. Επίσης, λόγω μη διαθέσιμου πνευμονολόγου, προορισμός είναι η Λάρισα και για κάποια βρογχοσκόπηση ή διαγνωστική παρακέντηση στον πνεύμονα ή στο συκώτι. Κατόπιν της εν λόγω παραίτησης, το Τμήμα Χημειοθεραπείας θα απομείνει με έναν ογκολόγο.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

Προτίθεστε όπως δημιουργήσετε και στελεχώσετε καταλλήλως Ογκολογική Κλινική και Ακτινοθεραπευτικό Τμήμα στο «Αχιλλοπούλειο» Νοσοκομείο Βόλου, καθώς επίσης να καλύψετε όσες ελλείψεις παρουσιάζονται σε καίριες ειδικότητες στο εν λόγω Νοσοκομείο;

Ο ερωτών Βουλευτής 

ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ

Η απάντηση του υπουργείου

Αθήνα, 9-11-2023 Αρ. Πρωτ.: 46350
ΠΡΟΣ: ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
T.K.                  : 104 33 Αθήνα  
Τηλέφωνο     : 2132161426   Δ/νση Κοινοβουλευτικού
2132161433   Ελέγχου
2132161428   Τμήμα: Ερωτήσεων
2132161429    
E-mail              : tke@moh.gov.gr    

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ

Σε απάντηση της με αρ. 550/05-09-2023 ερώτησης, που κατατέθηκε στη Βουλή των Ελλήνων από το Βουλευτή κ. Κ. Βελόπουλο, με θέμα «Απουσία Ογκολογικής Κλινικής και Ακτινοθεραπευτικού Τμήματος στο Αχχιλοπούλειο Νοσοκομείο Βόλου», σας γνωρίζουμε ότι τα τελευταία έτη δεν έχει προκηρυχθεί θέση παθολογίας – ογκολογίας στο Γ.Ν. Βόλου επειδή οι θέσεις ήταν καλυμμένες.

Τον Αύγουστο παραιτήθηκε ο επικουρικός ιατρός του τμήματος χημειοθεραπείας και τον Σεπτέμβρη ο Διευθυντής (εξαιτίας προστριβών με τη Διοίκηση του νοσοκομείου), με αποτέλεσμα να μετακινείται αυτή τη χρονική περίοδο ένας ιατρός παθολογικής ογκολογίας από το ΠΓΝ Λάρισας, για μια μέρα τη βδομάδα.

Αξιοποιούνται λοιπόν όλες οι δυνατότητες για την άμεση στήριξη της Μονάδας Χημειοθεραπείας κι έχουν γίνει οι δέουσες ενέργειες (κατ’ επανάληψη μετακινήσεις ιατρών, προσλήψεις επικουρικών ιατρών), ώστε να μην διαταράσσεται η λειτουργία της κλινικής και η υγειονομική κάλυψη των ασθενών.

Επισημαίνεται πως οι ανάγκες του πληθυσμού του Βόλου καλύπτονται πλήρως από το νοσοκομείο, στο οποίο έχει παρατηρηθεί αύξηση των εργαζομένων μόνιμου και επικουρικού προσωπικού κατά 36 εργαζομένους τα τελευταία 4 χρόνια.

Τονίζεται πως έχουν προκηρυχθεί 96 θέσεις τακτικού προσωπικού κι έχουν προσληφθεί 136 επικουρικοί.

Εξάλλου στόχος της επιχειρησιακής δράσης του Υπουργείου Υγείας είναι η άμεση στελέχωση όλων των νοσοκομείων της χώρας, ιδίως της επαρχίας, όπου παρουσιάζονται οι μεγαλύτερες ελλείψεις σε ανθρώπινο δυναμικό.

Αναφορικά με την κάλυψη κενών θέσεων, σας αναφέρουμε πως αυτή τη στιγμή βρίσκονται σε εξέλιξη προκηρύξεις για 6 θέσεις ιατρικού, 42 θέσεις νοσηλευτικού και 11 θέσεις λοιπού προσωπικού, με σκοπό την κάλυψη κενών οργανικών θέσεων.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:Βουλευτή κ. Κ. Βελόπουλο ΕΣΩΤ. ΔΙΑΝΟΜΗ:Γρ. ΥπουργούΓρ. Αναπλ. Υπουργού Γρ. ΥφυπουργούΓρ. Νομικών και Κοινοβουλευτικών Θεμάτων  Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ  ΜΑΡΙΟΣ ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΕΟΥΣ

Περισσότερα Εδω!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μετάβαση στο περιεχόμενο