24.7 C
Almyros
2 Οκτωβρίου 2024 14:37
ESPA
ΑρχικήΜΑΓΝΗΣΙΑΣτην Ευρωβουλή ο Βολιώτης Σπύρος Καρανικόλας – Η απόφαση Μητσοτάκη και οι...

Στην Ευρωβουλή ο Βολιώτης Σπύρος Καρανικόλας – Η απόφαση Μητσοτάκη και οι εκτιμήσεις του Μαξίμου

Ο άνθρωπος που κέρδισε τις εντυπώσεις στη χθεσινή πολιτική εκδήλωση της ΔΕΕΠ Μαγνησίας στον Βόλο ήταν ο Σπύρος Καρανικόλας. Ο Βολιώτης πολιτικός, σύμφωνα με όσα καταγράφει αποκλειστικά το TheNewspaper.gr, θα συμπεριλαμβάνεται στη λίστα των υποψηφίων ευρωβουλευτών της Νέας Δημοκρατίας τον προσεχή Ιούνιο.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει αποφασίσει να προτείνει στον κ. Καρανικόλα τη συμμετοχή του στο ευρωψηφοδέλτιο, ενώ τον είχε επιλέξει και για το ψηφοδέλτιο Επικρατείας του κόμματος στις περασμένες εκλογές.

Οι εκτιμήσεις των συνεργατών του Πρωθυπουργού είναι ότι ο Σπύρος Καρανικόλας θα εκλεγεί ανάμεσα στους 8 ή 9 ευρωβουλευτές που προβλέπεται να εκλέξει η Νέα Δημοκρατία. Και αυτό, διότι ανήκει σε έναν ευρύτερο προοδευτικό χώρο, είναι αγαπητός στον κόσμο, νέος και άφθαρτος, ενώ αποτελεί κορυφαίο στέλεχος στα τηλεοπτικά πάνελ.

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΠΥΡΟΣ ΚΑΡΑΝΙΚΟΛΑΣ

Ο Δρ. Σπύρος Καρανικόλας γεννήθηκε στην Αθήνα στις 7 Σεπτεμβρίου 1981, με καταγωγή από τον Βόλο. 

Είναι απόφοιτος του Πειραματικού Σχολείου Αναβρύτων. Σπούδασε στη Νομική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και κατόπιν έκανε μεταπτυχιακές σπουδές (L.L.M) στο Πανεπιστήμιο UCL στο Λονδίνο. Μετά από διαγωνισμό, έλαβε υποτροφία από το Πανεπιστήμιο Queen Mary στο Λονδίνο ολοκληρώνοντας με επιτυχία τις ακαδημαϊκές του σπουδές, λαμβάνοντας τον τίτλο του Υπότροφου Διδάκτορος Νομικής (PhD). Έχει επίσης λάβει τιμητική διάκριση υποτροφίας από το Ινστιτούτο Ευρωπαϊκών Σπουδών Institut des HautesEtudes  Européennes (IHEE). Μιλάει Αγγλικά και Γαλλικά. 

Έχει συμμετάσχει σε πληθώρα ελληνικών, αλλά και ευρωπαϊκών συνεδρίων, καθώς επίσης έχει δημοσιεύσει αρκετά νομικά άρθρα και ένα ολοκληρωμένο σύγγραμμα με τίτλο: ‘Η επίδραση του Ευρωπαϊκού Ποινικού Δικαίου στην Ελληνική Ποινική Έννομη Τάξη’. Εργάζεται ως Δικηγόρος, ενώ έχει εργαστεί με την ιδιότητα του Νομικού Συμβούλου – Εμπειρογνώμονα σε αρκετές επιτροπές αξιολόγησης της Ελληνικής Νομοθεσίας για λογαριασμό της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, καθώς και έχει συμμετάσχει σε αρκετές εκπροσωπήσεις της Χώρας στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας. Επίσης, έχει συμμετάσχει σε διάφορες επιτροπές και ευρωπαϊκές ομάδες εργασίας για την άσκηση πολιτικών που αφορούν τη νέα γενιά, καθώς επίσης και την αντιμετώπιση κοινωνικών ζητημάτων, όπως τη χρήση ναρκωτικών ουσιών και την ανεργία στους νέους.

Από το 2010 έως και το 2013 υπηρέτησε το δημόσιο συμφέρον ως νομικός σύμβουλος των Υπουργών Δικαιοσύνης και Εξωτερικών. Από το 2017 διατέλεσε Αναπληρωτής Εκπρόσωπος Τύπου του ΚΙΝΑΛ, ενώ το 2019 έως το 2021 διατέλεσε Εκπρόσωπος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, παραιτούμενος τον Ιούνιο του 2022. Τον Φεβρουάριο του 2023 με απόφαση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκου Μητσοτάκη εντάχθηκε στη Νέα Δημοκρατία.

Περισσότερα Εδω!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μετάβαση στο περιεχόμενο