30.1 C
Almyros
4 Οκτωβρίου 2024 17:21
ESPA
ΑρχικήΑΛΜΥΡΟΣΣυμπλήρωση 50 χρόνων από την ίδρυση της Νέας Δημοκρατίας.

Συμπλήρωση 50 χρόνων από την ίδρυση της Νέας Δημοκρατίας.

Πριν από 50 χρόνια ο Κωνσταντίνος Καραμανλής ίδρυσε τη Νέα Δημοκρατία, το μεγάλο λαϊκό κόμμα που άλλαξε την πορεία της Ελλάδας. «Επιλέγουμε να συντηρούμε από την παράδοση μόνο όσα ο χρόνος απέδειξε σωστά και χρήσιμα. Προχωρούμε με μεγάλα, τολμηρά αλλά και ασφαλή βήματα σε νέες και διαρκώς εξελισσόμενες συνθήκες. Τα αληθινά συμφέροντα του έθνους υπηρετούμε, πέρα και πάνω από παραπλανητικές ετικέτες δεξιάς, κέντρου και αριστεράς».

 

Πενήντα χρόνια μετά, το μήνυμα της ιδρυτικής μας Διακήρυξης και τα λόγια του Κωνσταντίνου Καραμανλή αντηχούν και μας καθοδηγούν. Με τον ιστό των αρχών μας ακλόνητο και το αποτύπωμά μας στην νεότερη ιστορία της χώρας να είναι έντονο: Αποκατάσταση και εμπέδωση της Δημοκρατίας, ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση, κατοχύρωση της θέσης μας στον ευρωπαϊκό πυρήνα, μεγάλες μεταρρυθμίσεις, πίστη στην ελεύθερη οικονομία, μάχες για τα εθνικά μας συμφέροντα.

 

Η Νέα Δημοκρατία όλα αυτά τα χρόνια, με γνώμονα την υπευθυνότητα, τη σύνεση, και τον ορθό λόγο, βρέθηκε στη σωστή πλευρά της ιστορίας. Ήταν, είναι και θα είναι το κόμμα των ιστορικών εθνικών επιλογών και των τολμηρών πολιτικών αποφάσεων. Γέννημα της κοινωνίας, που δρα μέσα στην κοινωνία. Αντιμετωπίζοντας πολλαπλές προκλήσεις, τις μετέτρεψε σε ευκαιρίες δυναμικής ανάκαμψης με εθνική ομοψυχία, σοβαρότητα, υπευθυνότητα και σκληρή δουλειά.

 

Η Νέα Δημοκρατία υποδέχεται έτσι τα γενέθλιά της με την ωριμότητα της εμπειρίας, αλλά και τη νεανική ορμή της πρώτης της αφετηρίας. Πίστη στις αξίες του χθες. Χωρίς, ωστόσο, να τις αφήνει αιχμάλωτες του παρελθόντος. Αντίθετα, είναι η παράταξη που ξέρει να κάνει την παράδοση στοιχείο της εξέλιξής της και να δικαιώνει τις ρίζες της μέσα από το άπλωμα της επιρροής της σε κάθε Ελληνίδα και Έλληνα. Η Παράταξη που προτάσσει την εθνική ενότητα και τη συσπείρωση των Ελλήνων σε κοινούς σκοπούς.

 

Γι’ αυτό και το κόμμα μας προσβάλλεται σήμερα ως η μόνη δύναμη που είναι σε θέση να προσφέρει στον πολίτη σιγουριά και αποτέλεσμα, πρόοδο και ελπίδα για μία καλύτερη ζωή. Απέναντι σε μία σπαρασσόμενη αντιπολίτευση που βυθίζεται στα αδιέξοδά της, ασφυκτιώντας χωρίς πολιτικό οξυγόνο.

 

50 χρόνια μετά την ίδρυσή της, η φλόγα της Νέας Δημοκρατίας φωτίζει ακόμα το δρόμο μας.

 

Προχωράμε μπροστά και προχωράμε δυνατά.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μετάβαση στο περιεχόμενο